Pogledajte dobro: Možda u vašem domu imate predmete koji vrijede bogatstvo

GS
Foto: MeInOrder

U svakom kutku naše svakodnevne stvarnosti, skrivaju se blaga koja često prolazimo ne primjetivši njihovu pravu novčanu vrijednost. Možda su to predmeti koji su postali dio naše svakodnevice, a zapravo vrijede bogatstvo.

Jedan od takvih skrivenih dragulja je stara porodična zbirka knjiga. Na prvi pogled, to su samo prašnjave knjige na policama, ali među njima mogu skrivati prave rijetkosti koje kolekcionari širom traže. Prva izdanja, potpisani primjerci i knjige koje su postale rijetke s vremenom mogu donijeti značajne svote novca.

U dubini fioka može se kriti i zbirka starih poštanskih markica. Dok se svijet prebacuje na digitalne komunikacije, starije markice mogu biti prava blaga za filateliste. Rijetke markice ili one s greškama često postižu visoke cijene na tržištu kolekcionara.

Nakit nas često prati kroz generacije, a mnogi od nas ne znaju pravu vrijednost svojih dragulja. Starinski dijamantski prsteni, narukvice i ogrlice mogu biti prave dragocijenosti koje često prolaze neprimjećene u kutijama za nakit.

Stari vinili i gramofoni takođe su skriveno blago. Albumi legendarnih izvođača, posebno ako su u odličnom stanju, mogu vrijediti značajne svote novca. Kombinujte ih s vintedž gramofonom, a imate pravu muzičku riznicu.

Osim toga, antikviteti kao što su namj eštaj, posuđe i umjetnička djela mogu donijeti neočekivano bogatstvo ako su rijetki ili posebno traženi među kolekcionarima, prenosi Glas Srpske

Svuda oko nas, u našim domovima, skriva se neprocjenjivo blago. Naučimo prepoznati te dragocijenosti, jer ko zna šta se krije u našim ormarima, tavanima i fiokama, čekajući da budu otkriveni i izneseni na svjetlo dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana