Napravite klimu od ventilatora: Evo kako da rashladite stan za male pare

Najžena
Napravite klimu od ventilatora: Evo kako da rashladite stan za male pare

Bilo da nemate klima uređaj, ili ga ne koristite zbog problema sa sinusima, ili želite da uštedite na računu za struju, postoji jeftin i jednostavan način da spustite temperaturu u stanu i tako sebi i ukućanima olakšate ove vrele dane.

Pokazaćemo vam tri načina pomoću kojih ćete pojačati djelovanje ventilatora i rashladiti se. Ventilator radi na principu podsticanja kretanja vazduha u prostoriji i troši mnogo manje struje od klime.

Zaledite posoljenu vodu

Potrebni su vam so, voda i šest plastičnih flašica. U svaku flašu sipajte po dve kašičice soli, napunite ih vodom i stavite da se zalede. Ujutru ih poređajte ispred ventilatora, a ispod flašica stavite poslužavnik. So će učiniti da voda bude duže zaleđena, a ventilator će rashladiti prostoriju baš kao klima uređaj.

Kocke leda

Mnogi ljudi već koriste ovaj trik, jer je jednostavniji od prethodnog, a radi po istom principu. Stavite široku, plitku posudu ispred ventilatora i napunite je kockama leda. One će se topiti, pa će hladniji vazduh strujati prostorijom, a kada se istope samo dodajte još kockica. Sigurno će vam biti prijatnije po ovoj vrućini.

Led u peškiru

Za ovaj način su vam takođe potrebne kockice leda. Umotajte veću gomilu u peškir, zavežite ga kao zavežljaj i zakačite na stolicu. Stolicu postavite ispred ventilatora, tako da peškir bude ispred njega. Ispod peškira stavite posudu u koju će kapati voda otopljenog leda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana