Izvor neželjenih mirisa u vašem domu: Šta treba da znate

GS
Foto: Instagram

U svakodnevnom životu, postoji nekoliko predmeta u kući koji, nažalost, najčešće stvaraju neugodne mirise.

Posebno treba obratiti pažnju na nekoliko predmeta u kući koji često stvaraju neugodne mirise:

Kuhinjski sifon 

Kuhinjski sifon ispod sudopere i krivičac često skupljaju ostatke hrane i masnoće, stvarajući neprijatan miris. Redovno čišćenje ovih delova može pomoći.

Obuća

Obuća i čarape često zadržavaju znoj i bakterije, što dovodi do neugodnih mirisa. Redovno pranje čarapa i dezinfekcija obuće može pomoći u prevenciji ovih mirisa.

Kupatilo

Kupatilo je često izvor različitih neugodnih mirisa, uključujući one od vlažnih peškira, sapuna i plesni. Redovno pranje peškira, korišćenje osveživača vazduha i održavanje higijene može smanjiti ove mirise.

Kućni ljubimci
 
Ako imate kućne ljubimce, morate posebno voditi računa o higijeni i čistoći njihovih legla i mesta gde provode vreme. Mirisi od kućnih ljubimaca mogu biti uporni i zahtijevaju redovno čišćenje.

Fioke i ormani 

Fioke i ormani u kojima se često čuva odeća i obuća takođe mogu postati izvor neugodnih mirisa. Redovno provetravanje i čišćenje ovih prostora može pomoći u očuvanju svježine.

Frižider

Frižider može postati izvor neugodnih mirisa ako se hrana pokvari ili ostavi predugo. Redovno proveravajte sadržaj frižidera, bacajte pokvarene namirnice i koristite kutije za održavanje svežine.

Kante za smeće

Kante za smeće i reciklažu često zadržavaju neprijatne mirise. Redovno ih perite, koristite kese za smeće i dodatne filtere za miris kako biste smanjili neprijatne mirise.

Tečnost za odvod

Redovno čišćenje odvoda i upotreba specijalnih tečnosti za održavanje može sprečiti neprijatne mirise iz kuhinjskog i kupatilskog odvoda.


Posteljina i jastuci

Posteljina, jastuci i dušeci takođe mogu zadržavati mirise i grinje. Redovno pranje posteljine i čišćenje jastuka može održati spavaću sobu svježom, prenosi Glas Srpske

Održavanje čistoće i higijene ovih predmeta i prostora u vašem domu pomoći će vam da se izborite s neugodnim mirisima i stvorite prijatniju atmosferu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana