Evo u kojem dijelu Boke je Đoković pronašao svoj raj

Kurir
Evo u kojem dijelu Boke je Đoković pronašao svoj raj

KOTOR - Smješteno na samo sedam kilometara od centra Kotora i ušuškano u srcu Bokokotorskog zaliva, ribarsko selo Ljuta jedno je od najljepših mjesta na obalama Jadrana.

Ono po čemu je njegova ljepota prepoznatljiva jesu kuće građene isključivo od bijelog kamena i jedna ulica koja te građevine dijeli od samog mora. Kamene kuće i palate u Ljuti datiraju iz XVII i XVIII vijeka, kada je Bokokotorskim zalivom vladala Mletačka Republika.

U ovom ribarskom selu živi oko dvadesetak mještana, ali se svake sezone broj stanovnika višestruko poveća.

Od aprila do septembra, ovdje ima baš dosta ljudi. Što samih turista, što ljudi koji ovdje imaju svoje kuće. Ljuta je za mještane, ali i za one koji dolaze i uvijek se vraćaju, pravi raj na zemlji. Prelijepe plaže, divan pogled i najljepši zalazak sunca. Najviše dolaze gosti iz regiona, bivših jugoslovenskih republika, ali ima i stranaca. Ovo je idealno mjesto za porodični odmor.

Izuzetno visoke cijene nekretnina ovdje nisu novost, a rijetko da se koja, pa čak i ona najmanja, može naći ispod pola miliona evra.

Vilu na samoj obali mora u Ljuti imali su Elena i Jugoslav Karić, ali i, kako su mediji prošle godine pisali, najbolji teniser svih vremena Novak Đoković.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana