Evo gdje treba da držite figuricu slona da biste privukli sreću i novac

GS
Foto: Ilustracija

Pojedini predmeti su veoma dobri za našu psihu i privlače samo pozitivnu energiju, dok drugi rade suprotno. U mnogim kulturama, slon simbolizuje snagu, moć, mudrost, energiju i razum. Vjeruje se da slon donosi sreću, pa je preporučljivo pored ulaznih vrata imati figuricu slona kako bi sreća ušla u vašu kuću.

 Takođe postoji vjerovanje da figurica slona može pomoći da unesete nove stvari u vašu kuću, a to će se dogoditi ako figuricu slona postavite pored kreveta u spavaćoj sobi.

Prema Feng-Šui stručnjacima, držanje figurica slonova u vašem domu privlači pozitivne stvari u vaš život.

Slon

Slon sa podignutom surlom predstavlja uspjeh.

Držanje figurica u spavaćoj sobi privlači ljubav. A blizu ulaznih vrata, privlači sreću za sve ukućane. Takođe, postoje vjerovanja da privlače novac.

U našem narodu od davnina postoji vjerovanje da kada nam bubamara sleti na dlan, toga dana ćemo imati sreće. Međutim, postoje i drugi znaci iz prirode koji nam zaista mogu ukazati na to. Postoje zanimljiva stara vjerovanja koja se ozbiljno stvaraju i slijepo vjeruju u svim dijelovima svijeta. To su neke svakodnevne pojave koje, ako primjetite, mogu nagovijestiti sreću koja vas uskoro očekuje.

Cvrčak

Ako se slučajno u vašoj blizini pojavi cvrčak, obratite pažnju jer vas u bliskoj budućnosti očekuje veoma prijatan i srećan događaj.

Bubamara

Bubamara ​​simbolizuje sreću i prosperitet širom svijeta. Ovo nije bez razloga. Postoji vjerovanje da ako sićušna bubamara sleti na bolesnu osobu, to je znak da će uskoro ozdraviti.

Vilin konjic

Uvijek najavljuje neku promjenu u vašem životu, i simbol je mudrosti, hrabrosti, čistote, harmonije i snage. Takođe, ovaj insekt u mnogim kulturama predstavlja ponovno rođenje, ponekad regeneraciju i besmrtnost. Ako slučajno vidite vretenca negde u prirodi, obratite pažnju, jer vam donosi sreću.

Žir

Smatra se da žir odbija udare groma jer je plod hrasta, a hrast je drvo sveto Toru, mitskom bogu munja i groma.

Svinja

Nećete vjerovati, ali ova životinja u nekim kulturama simbolizuje sreću, pa čak i bogatstvo, prijateljstvo, strpljenje i poštenje.

Kornjača

Prema vjerovanju, u starokineskoj mitologiji, kornjača je sveta životinja, odnosno jedna od četiri svete životinje (uz zmaja, jednoroga i feniksa). Simbolizuje sreću, dugovečnost, mudrost i izdržljivost. Drevni Kinezi su čvrsto vjerovali da kornjača u sebi čuva velike tajne neba i zemlje.

Žaba 

Ima specifičnu moć da unese plodnost, mir i bogatstvo u kuću, piše Sensa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana