Da li i vi pogrešno otvarate ulje: Ovo je jedini ispravan način

GS
Da li i vi pogrešno otvarate ulje: Ovo je jedini ispravan način

Kada otvorite flašu ulja, ispod čepa se nalazi okrugli poklopac s prstenom koji mnogi otkinu i bace. Ali on ima svoju namjenu.

Ukoliko ste i vi do sada bacali zaštitni zatvarač sa flaše ulja, više to nećete raditi kada vidite koliko je koristan.

Ne bacajte zatvarač

Na društvenim mrežama se često dijele trikovi i savjeti koji olakšavaju kuvanje, a jedan takav je podelila i žena koja je pokazala svima za šta se koristi okrugli zaštitni poklopac koji se nalazi na flaši ulja. Verovali ili ne, on nije tu da ulje ne bi iscurilo iz flaše i ne treba ga bacati. U video snimku koji je objavila na društvenoj mreži TikTok, žena je pokazala čemu on služi i kako treba da se namesti i time oduševila mnoge pratioce koji su ga do sada bacali. Objasnila je da je taj zaštitni čep zapravo namenjen za doziranje količine ulja koju želite da sipate u jelo.

Kako da ga namjestite

Kada skinete zatvarač sa flaše ulja, okrugli čep sa prstenom izvadite, okrenite naopako i ponovno vratite u bocu, kroz otvor. Kako se to radi možete da vidite u videu. On služi da zadrži ulje, pa ono sporije curi iz flaše, što sprečava sipanje veće količine od željene u jelo koje pripremate, prenosi Najžena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana