Stavite kuhinjsku so u frižider i rezultati će vas zapanjiti

G.S.
Stavite kuhinjsku so u frižider i rezultati će vas zapanjiti

Ako ste ovo niste znali obavezno isprobajte već danas..

Ako stavite so u frižider, ona će se odmah zgrudvati zbog toga što upija suvišnu vlagu iz unutrašnjosti. Osim što pomaže u sprečavanju nastanka buđi, so takođe doprinosi neutralizaciji neprijatnih mirisa, što je korisno za održavanje niskog nivoa vlažnosti u frižideru.

Preporučuje se da stavite jednu ili dve kašike soli u malu šoljicu ili na tanjirić i postavite je što bliže povrću. Nakon otprilike tri nedelje, zamijenite so novom količinom.

Dok slažete hranu u frižider, imajte na umu da je donji dio hladniji od gornjeg. Preporučuje se da meso, kobasice i riba budu na donjim policama ili u fiokama. Mlječni proizvodi kao što su jogurt i sir treba da budu na srednjim policama. Povrće treba da se stavi u poseban dio, dok jaja, puter i margarin idu u vrata frižidera. U gornjem dijelu čuvajte džemove i gotova jela.

Postavite frižider što dalje od šporeta ili radijatora. Ako se nalazi blizu ovih izvora toplote, može se pregrijati sa spoljašnje strane, što može povećati potrošnju električne energije potrebne za hlađenje, prenosi Alo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana