Želite da sačuvate svježinu hljeba? Primijenite ove savjete i biće mek kao duša!

GS
Foto: Pixabay

Bez obzira koju vrstu hljeba koristite većina domaćica ima isti problem, već poslije dva dana hljeb je tvrd kao kamen. Čak i onaj koji ima produženu svježinu će se ubuđati ili postati nejestiv poslije nekoliko dana.

Kako je za portal "Fud end Vaj " objasnila Madelin Osten stručnjak za hljeb i peciva u jednoj pekari u Majamiju postoje brojni načini kako da se sačuva svježina hljeba.

- Najvažnije je na koji način čuvate hleb kako biste izbegli pojavu buđi usled previše vlage ili da vam se hleb toliko svrdne da bude kao kamen. Kutije za čuvanje hleba su odličan način da zadržite njegovu svežinu, jedino je neophodno da redovno čistite ove kutije kako bi hleb bio bezbedan za upotrebu - rekla je ona.

Evo tri fantastičnih načina kako da zadržite svježinu hljeba duže vrijeme i na taj način spriječite njegovo bacanje, ali i bespotrebno trošenje novca, prenosi NajženaAlo

1. Papir a ne plastika

Hljeb nikad nemojte čuvati u plastičnim kesama jer na taj način ne može da diše i vrlo brzo će se ubuđati usljed kondenzovanja vode. Ovo se posebno odnosi na hleb koji ste kupili dok je bio još vruć. Umjesto plastičnih koristite papirene kese, a okrajak uvijek vratite na isječeni dio kako bi se zadržala svježina ostatka hljeba.

2. Celer

Postoji jednostavan trik kako da svježinu hljeba zadržite više dana. U Kesu u kojoj ga čuvajte ubacite stabljiku očišćenog celera. Ovo povrće je bogato vodom i hljeb će iz celera crpjeti vlagu i tako ostati svjež duže vremena.

3. Važno je mjesto

Mjesto na kome čuvate hljeb je od ključne važnosti. nemojte ga držati u frižideru jer će vlaga dodatno uticati da se ubuđa. Takođe, izbjegavajte da ga držite u blizini šporeta ili mašine za pranje sudova. zašto? Zato što prilikom kuvanja para iz hrane će natapati hljeb. Isto važi i za mašinu za pranje sudova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana