Uz ova tri trika junetina neće biti žilava

GS
Uz ova tri trika junetina neće biti žilava

Evo trikova koji će vam pomoći da postignete baš takav efekat, koristeći prirodne sastojke koje vjerovatno već imate u kuhinji.

Pirinčano vino – tajna mekog mesa

Pripremite marinadu od malo pirinčanog vina, kvalitetnog maslinovog ulja i fino narendanog luka i jabuke. Junetinu potopite u ovu aromatičnu marinadu za meso i ostavite da odstoji u frižideru preko noći. Osim što će obogatiti meso neodoljivim ukusom, ovaj postupak će rezultirati mesom tako mekanim da će se jednostavno topiti u ustima.

Gazirani napitak za brzo omekšavanje

Kola napici nisu samo za osvježenje. Oni mogu poslužiti i kao brza metoda omekšavanja mesa, posebno kod debljih šnicli. Dovoljno je da meso potopite u Kolu desetak minuta, nakon čega ga izvadite, osušite i pržite u ulju uz dodatak crnog bibera. Rezultat će biti sočano i mekano meso koje će oduševiti vaše čulo ukusa.

Limun ili sirće

Mariniranje mesa u limunovom soku ili sirćetu može takođe biti efikasan način omekšavanja mesa. Limunov sok može omekšati meso već za sat vremena, dok će proces u sirćetu trajati preko noći kako bi meso postiglo željenu mekoću, prenosi Krstarica. Ova tehnika je poznata i dokazana, te je čest izbor za one koji vole klasične metode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana