Sve vrijeme pogrešno sječete paradajz: Ovako se neće raspadati i dobićete savršene kriške

G.S.
Sve vrijeme pogrešno sječete paradajz: Ovako se neće raspadati i dobićete savršene kriške

Sječenje paradajza može izgledati kao jednostavan zadatak, ali mnogi od nas prave iste greške koje mogu dovesti do raspadanja ploda i nepravilnih kriški.

Da biste uvijek dobijali savršene kriške paradajza, važno je koristiti pravu tehniku i alat. Evo nekoliko savjeta kako da ispravite najčešće greške i postignete savršen rezultat svaki put.

Jedan od najčešćih uzroka raspadanja paradajza je korišćenje dosadnog noža. Ako nož nije dovoljno oštar, pritisak potreban da se presječe paradajz može uzrokovati da se plod raspadne i izgubi svoju strukturu. Koristite oštar nož sa zupcima, kao što je nož za sječenje hljeba, kako biste dobili ravne i čiste kriške

Ako paradajz ostavite da odstoji u frižideru prije nego što ga isječete, koža će postati čvrsta i lakše će se sjeći. Hladan paradajz je čvrstiji, što omogućava da se kriške dobiju preciznije i da se plod ne raspada.

Da biste postigli ravne i pravilne kriške, sjecite paradajz vodoravno, počevši od vrha ploda.

Ako sječete uzdužno, moguće je da će paradajz pustiti više soka i raspasti se. Vodoravno sječenje omogućava da se zadrži čvrstoća ploda.

Da biste izbjegli pomjeranje paradajza dok ga sječete, stavite ga na dasku za sječenje i pritisnite blago rukom kako biste ga stabilizovali. Ovo pomaže da se nož ne klizi i omogućava preciznije sečenje.

Sjecite paradajz u kriškama koristeći lagane, brze pokrete. Preporučuje se da ne vršite previše pritiska na plod kako biste izbjegli njegovo raspadanje. Ako želite da dobijete savršene kriške, izbjegavajte presjecanje kroz sredinu ploda jer to može uzrokovati pucanje i otpuštanje soka, prenosi Alo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana