Stavite čaj u frižider i ukonićete problem kojeg skoro svi imaju

G.S.
Foto: Ilustracija

Jedna od noćnih mora svake domaćice koja se javi kada otvori frižider rješava se vrlo lako.

Pojava neprijatnog mirisa u frižideru nije rijetka. To je normalno, posebno kada se u njemu čuvaju kuvana jela, isječeni suhomesnati proizvodi, povrće i voće, jaja, otvoreni mlječni proizvodi, crni i bijeli luk...

Prvo sve pregledajte

Nije teško riješiti se neprijatnog mirisa u frižideru, a ne treba ni mnogo para. Imamo jeftin trik. Dovoljna vam je samo jedna kesica čaja. Ali prije nego što je upotrebite, pregledajte svu hranu, da vidite da se nije nešto pokvarilo. Sve što je pokvareno, bacite. Ostale namirnice dobro zatvorite u kutije sa poklopcima koji dihtuju. Police prebrišite vodom u koju ste stavili malo sode bikarbone da neutrališete mirise i uklonite ostatke hrane.

Ubacite kesicu čaja

Posle toga stavite iskorišćenu kesicu čaja koja treba da bude suva. Kesicu stavite na tacnu, pa u frižider, na srednju policu. Ako imate veliki frižider, stavite 2-3 kesice, na različita mesta. Možete koristiti bilo koji čaj. Primetićete vrlo brzo da je neprijatan miris nestao.

Ovsene pahuljice i limun

Jedan od najboljih prirodnih neutralizatora neprijatnog mirisa u frižideru su ovsene pahuljice. Stavite jednu šaku ovsenih pahuljica na tacnu, pa u frižider. Brzo će upiti sve mirise. Još jedan način koji naše domaćice koriste jeste da stavite nekoliko kriški limuna, koje treba da pospete solju. Isto ih stavite na tacne, pa u frižider, prenosi Alo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana