Punjene paprike i sarme biće mnogo ukusnije ako im dodate malo ovog sastojka

GS
Foto: Shutterstock

Omiljena jela koja se često nađu našoj trpezi su punjene paprike i sarme, posebno vikendom kada se cijela porodica okupi za porodičnim ručkom. Tada je posebno važno da ručak bude ukusan. Evo kako da brzo pripremite savršeno jelo s mljevenim mesom.

Tajni sastojak

Neizostavan sastojak sarmi i punjenih paprika je mljeveno meso. Bilo da kupite svinjsko, juneće ili mješavinu mesa, dinstanje mesa može da se oduži, jer ono pusti dosta vode, a opet, postoji opasnost da dugim dinstanjem postane suvo, pa da jelo na kraju ne bude baš ukusno i sočno. Kako bi to spriječile, iskusne domaćice koriste jedan trik, odnosno dodaju jedan sastojak u meso tokom dinstanja. To je soda bikarbona.

Koliko treba staviti?

Na 500 g mlevenog mesa treba staviti 1/3 kašičice sode bikarbone prije dinstanja. Dobro izmješajte smjesu i ostavite da odstoji 15 minuta, a onda meso stavite u tiganj na dinstanje. Zahvaljujući sodi bikarboni, meso će brže biti gotovo, neće pustiti mnogo vode prilikom dinstanja, a ostaće sočno i meko. Osim toga, neće se zgrudvati kako se nekada dešava.  Samim tim će i punjene paprike ili sarme biti ukusnije i sočnije, prenosi Najžena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana