Prepuno je bakterija: Doktorica otkrila šta nikada ne bi naručila u restoranu

GS
Foto: X.com

Kada u kafiću ili restoranu naručimo neko gazirano piće, često u čaši dobijemo krišku limuna. Limun ili voće dobije se i u raznim drugim sokovima i koktelima, a sada je jedna doktorica rekla da upravo takva pića nikada ne bi naručivala u kafiću ili restoranu.

Doktorica Tania Eliot na svom Instagramu često dijeli razne savjete vezane za zdravlje, a ovog puta SE dotakla higijene u uslužnim djelatnostima i dodala da upravo zbog toga nikada ne naručuje pića koja u sebi imaju kriške limuna ili limete.

"Više od 70 posto kriški limuna sadrži 25 različitih bakterija i fekalnih tvari, kao i unakrsnu kontaminaciju od namirnica poput sirovog mesa", kaže ona, prvenstveno misleći na restorane, i dodaje da radnici često ni ne razmišljaju o pranju kore limuna prije nego što odsijeku krišku i ubace je u piće.

Dodaje i da radnici ne peru uvijek ruke te da često ni ne koriste rukavice, a u komentarima su joj se javili ljudi koji su radili po restoranima i otkrili da je to, nažalost, istina, prenosi Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana