Ovo piće će vas najbolje rashladiti: Bezalkoholni koktel je idealan za tople dane

GS
Foto: YT

Ovaj osvežavajući napitak je idealan za tople dane, savršen spoj slatkoće lubenice, osvežavajuće kiseline limuna i mirisa nane.

Priprema je jednostavna, a rezultat je ukusan napitak koji će vas osvežiti i rashladiti. Uživajte u savršenom letnjem osveženju uz bezalkoholni koktel od lubenice obogaćen limunom i nanom. 

Sastojci:

1 lubenica 2 limete ili limuna 1 kašika meda 500 ml ohlađene gazirane vode 10 listova nane, plus nekoliko grančica za ukras oko 10-15 kockica leda za serviranje.

Recept za bezalkoholni koktel od lubenice:

Za pripremu koktela, lubenicu isecite na kockice, uklonite semenke i koricu. Potrebno je oko 450 g lubenice. Stavite je u zamrzivač u odgovarajuću posudu i ostavite da se ohladi oko sat vremena. Iscedite sok od limuna u blender, ostavljajući 2 tanke kriške za dekoraciju, prema uputama Stvarukusa.rs.

Nakon sat vremena, izvadite ohlađenu lubenicu iz zamrzivača i ubacite je u blender zajedno sa medom, ohlađenom gaziranom vodom i listovima nane. Blendirajte dok smesa ne postane glatka, dodajući po potrebi još gazirane vode da biste postigli željenu konzistenciju. Zatim promešajte i sipajte u bokal pun kockica leda. Ukrasite koktel rezervisanim kriškama limuna ili limete i grančicama nane. Ako vam se dopadne ovaj koktel, možda ćete želeti da isprobate i pet recepata za osvežavajuće letnje napitke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana