Večera koja je savršena za prevenciju Alchajmerove bolesti

G.S.
Večera koja je savršena za prevenciju Alchajmerove bolesti

Ishrana se često dovodi u vezu sa brojnim stanjima organizma i bolestima, međutim, kada se radi o Alchajmerovoj bolesti, još uvijek nema mnogo podataka.

Poznato je da različite dijete mogu biti i dobre i loše, naročito su korisne kod dijabetesa i bolesti srca, ali se pretpostavlja i da određena hrana može smanjiti rizik od Alchajmerove bolesti.

“Uzroci Alchajmerove bolesti su višestruki faktori, složeni i tek ih treba u potpunosti razumjeti”, objašnjava neurohirurg dr Džonatan Dž.. Rasuli za Parejd. Međutim, dr Rasuli kaže da neka istraživanja ukazuju na vezu između prehrane i prevencije demencij, prenosi B92.

“Dobra je ideja razumjeti kako hrana, ishrana i fizička aktivnost mogu igrati ulogu u našem riziku od bolesti kao što je Alchajmerova. Ako potencijalno možemo smanjiti rizik od Alchajmera jedući određenu hranu, zašto ne”, tvrdi neurohirurg.

Ono što bi možda moglo da pomogne u otklanjanju rizika od ove bolesti je svakako losos, ali i kurkuma i brokoli. Ovakav obrok je inače, sam po sebi, zdrav, međutim dokazano je da je brokoli jako dobar za mozak, dok losos sadrži zdrave omega

masne kiseline.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana