Ukoliko želite brzo i efikasno mršavljenje ovo je biljka za vas

Srna
Ukoliko želite brzo i efikasno mršavljenje ovo je biljka za vas

Proces mršavljenja vrlo često je zahtjevan, ali uvijek su od pomoći savjeti stručnjaka.

Osobni trener Kit MekNiven otkrio je jednostavnu tajnu zdravog i efikasnog mršavljenja - predlaže uključivanje špinata u svaki obrok.

„Špinat je prepun vitamina i minerala što ga čini vrlo zdravim i odličan je za one koji žele smršaviti jer je vrlo zasitan, ali ima vrlo malo kalorija“, rekao je.

Takođe, on je bogat vlaknima koja doprinose zdravoj probavi. Vjeruje se da smanjuje oksidativni stres koji može oštetiti stanice, pridonijeti starenju i potencijalno dovesti do bolesti poput dijabetesa, raka i Alchajmerove bolesti, prenosi Kliks. 

 

Ova super namirnica takođe može pomoći u kontroli velikih apetita i doprinijeti osjećaju sitosti. Međutim, iako MekNiven preporučuje dodavanje špinata svakom obroku, savjetuje da se pridržavamo najviše 60 grama dnevno.

„Pretjerana konzumacija špinata može spriječiti vaše tijelo da apsorbira kalcij, što je loše, a takođe može utjecati na određene lijekove jer je bogat vitaminom K. Osobe koje uzimaju lijekove za dijabetes i snižavanje krvnog  pritiska trebaju biti posebno oprezne“, zaključio je trener.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana