Najlaganija voćna torta koja se ne peče

GS
Najlaganija voćna torta koja se ne peče

Voćna poslastica od višanja koja se ne peče pravi je spas za tople ljetnje dane kada nam se prijede nešto brzo i slatko.

Tokom ljetnjih mjeseci rijetko ko želi baš da dugo stoji za šporetom i priprema omiljene slatkiše, uključuje rernu i peče kore za razne torte.

Zato smo pronašli savršen recept za brzu, laganu i voćnu tortu koja se ne peče, ne zahtijeva nikakvu profesionalnost u kuhinji, svakome uspije iz prve, a što je najbolje od svega - svaki zalogaj se topi u ustima.

Iako po receptu u poslasticu idu višnje, možete ih zamijeniti bilo kojim sezonskim voćem koje želite, a takođe ima i mjesta za eksperimentisanje što se tiče dekoracije.

Sastojci za kremastu tortu sa višnjama:

650 ml biljnog mlijeka
250 g posnih piškota ili tvrdog keksa
5 kašika šećera
200 ml biljnog mlijeka
2 kesice pudinga od vanile
150 g posnog margarina
70 g rendane bijele čokolade
100 ml biljne slatke pavlake
2 kašike gustina + 2 kašike vode
3 kašike posnog mljevenog keksa
250 g višanja
1 vanilin šećer

Priprema voćne torte:

U šerpu staviti 400 ml mlijeka i 5 kašika šećera, promiješati i ostaviti na tihoj vatri da provri.

Potom uzeti drugu posudu i u nju pomiješati 200 ml mlijeka sa 2 kesice pudinga, lijepo sjediniti i miješati dok se grudvice ne izgube. Dobijenu smjesu dodati u provrelo mlijeko u šerpi i miješati dok se ne skuva puding.

Puding prekriti i ostaviti da se ohladi, pa u hladan dodati 150 g putera i mutiti mikserom dok smjesa ne postane glatka.

Umutite 100 ml slatke pavlake u čvrst šlag i dodati u fil od pudinga, pa nastaviti sa mućenjem.

Dodati 3 kašike keksa i promiješati varjačom.

U tiganj ili šerpu staviti 250 g višanja, vanilin šećer i miješati na laganoj vatri dok se ne opuste, a zatim dodati 2 kašike gustina i 2 kašike vode i miješati dok se ne zgusne.

U malo toplog mlijeka, otprilike 50 ml, ovlaš umakati keks ili piškote sa obje strane i ređati ih u kalup ili pleh - po dnu i ivicama.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana