Palenta dijeta traje četiri dana i topi kilograme

GS
Palenta dijeta traje četiri dana i topi kilograme

Palenta ili kačamak dijeta koja traje četiri dana obezbijediće vašem tijelu neophodne vitamine i minerale, očistiti crijeva i ubrzati metabolizam.

Svima nam u nekom trenutku treba brzo rješenje koje će nam pomoći da skinemo nekoliko kilograma viška u kratkom roku. Najbolje rezultate daju rješenja koja prijaju našem stomaku, a baš takav je kačamak.

Kompleksni ugljeni hidrati u kombinaciji sa vlaknima iz palente dugo se vare, pa nas dugo drže sitim, a pritom stimulišu dobro varenje i sprječavaju zatvor, koji je česta posljedica brzinskih dijeta.

Prednost ovog jela je što je bogato vlaknima koja upijaju vodu, nabubre i stvaraju dugoročan osjećaj sitosti. Sto grama kuhanog kukuruznog brašna sadrži samo 70 kalorija, a zabranjeno je dodavati punomasni sir, kajmak i slaninu dok ste na ovoj dijeti. Takođe, palenta će pomoći da se ublaži nivo holesterola u krvi.

Vlakna u palenta dijeti podstiču zdravo mršavljenje jer se njihovom konzumacijom reguliše probava. S obzirom na dugotrajan osjećaj sitosti sprječava se i prejedanje.

1. dan

    400 g palente

    1 krastavac

    1 paradajz

    1 jabuka

    2 litre vode.

2. dan

    Duplirajte meni iz prvog dana.

3. dan

    400 g palente

    salata od 300 g zelene salate, 200 g svježeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja

    2 litre vode

    3 šolje zelenog čaja bez šećera

4. dan

    Duplirajte meni iz trećeg dana.

Postupak kuvanja palente: Da bi vam kačamak pomogao u mršavljenju, morate da ga kuvate bez mlijeka, šećera ili maslaca.

Sastojci:

– 50 g palente

– 200 ml vode

– pola kašičice maslinovog ulja

Priprema:

Blago isperite palentu čistom vodom. Potom 200 ml vode sipajte u šerpu i vrlo malo posolite. Ostavite da proključa pa dodajte palentu. Kuvajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta. Kad se skuva, dodajte maslinovo ulje i promešajte. Dok ste na kačamak dijeti, pijte puno vode i jedite male porcije hrane kad osjetite glad.

Palenta je jeftina i izuzetno hranjiva namirnica koja stimuliše probavu, uspostavlja hormonalnu ravnotežu, uklanja višak vode iz tkiva, a vašem tijelu daje energiju. Osim toga, palenta ima malo kalorija i ne sadrži gluten, što znači da u njoj mogu uživati i oni koji su alergični na gluten. Kako biste izgubili suvišne kilograme optimalno je da dnevno unosite 1.500 kalorija, te sa palenta dijetom nećete prekoračiti ovaj dozvoljeni unos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana