Evo kako ispijanje piva može da vam pomogne da smršate

GS
Foto: Ilustracija

Studija je pokazala da su oni koji uz pivo najčešće grickaju hranu koja obiluje proteinima ukupno unijeli manje kalorija u poređenju s onima koji su jeli masne proizvode.

U istraživanju je dvije trećine učesnika odabralo hranu s visokim procentom proteina, ali s niskim procentom ugljenih hidrata i masti.

U prosjeku su unosili 1.749 kalorija dnevno - uključujući i one iz alkohola. To je bilo 577 kalorija manje nego što je potrebno za održavanje trenutne težine.

Druga trećina odabrala je slanu hranu s niskim sadržajem bjelančevina kao što su kobasice, čips i keksi te je u prosjeku unijela 3.051 kaloriju - 813 više nego što je potrebno, prenosi B92.

Vodeća autorka studije doktorka Amanda Greč s australijskog Univerziteta u Sidneju rekla je: "Htjeli smo da otkrijemo biraju li ljudi slanu hranu bogatiju proteinima kada piju alkohol, i ako to čine, dovodi li njihov učinak zasićenja do ukupno manjeg broja kalorija."

Najnovija studija prva je koja je uzela u obzir druge komponente ishrane. Nalazi se temelje na 9.341 osobi iz australijskog nacionalnog istraživanja ishrane i tjelesne aktivnosti.

Doktorka Greč je dodala: "Kad konzumirate alkohol i apetit vam je povećan, pobrinite se da odaberete zdravije nemasne proteine."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana