Vlado davao visoke honorare?

Agencije
Vlado davao visoke honorare?

Poslije sjednice Skupštine Organizacije muzičkih autora Srbije (Sokoj), koja je bila zatvorena za javnost, došlo je do velikih promjena na čelu te institucije. Dugogodišnji potpredsjednik Upravnog odbora Vlado Georgiev ponudio je svoju ostavku jer se na zasjedanju povela burna rasprava oko načina na koji se vrši isplata honorara autorima, pišu srpski mediji.

- Georgiev je podneo ostavku na članstvo u Upravnom odboru, o kojoj će se odbor izjasniti na prvoj sledećoj sednici. Njegovo obrazloženje je da ne želi da uvlači Sokoj u svoje privatne stvari, misleći pre svega na lične sukobe s pojedinim novinarima. Da li ima još neke razloge, to morate da pitate njega - kaže kompozitor Petar Stokanović, predsjednik Nadzornog odbora SOKOJ.

Informaciju da je popularni pjevač podnio ostavku potvrdio je i kompozitor Bane Opačić, ali je i objasnio zašto se digla tolika prašina na redovnom zasjedanju.

- Nastao je problem s dopunskim košuljicama koje su priložene Sokoju, a na osnovu kojih se isplaćuju godišnje tantijeme. Neki autori dobijali su veće honorare. Nisu bila pominjana imena -  kaže Opačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana