Seka Aleksić pjeva za 14 plata

Novosti
Seka Aleksić pjeva za 14 plata

Otkako je objavljen program jubilarnih, 50. „Ljubičevskih konjičkih igara", građani sve češće komentarišu kako one više nisu promocija konjarstva i konjičkog sporta, već prilika da se estradne zvijezde na brzinu domognu velikih honorara.

Ove godine za muzički dio programa odabrani su Seka Aleksić, Zvonko Bogdan, Lena Kovačević, „Zvezde Granda" i Đorđe David, a članovi Organizacionog odbora, na čijem čelu je gradonačelnik Miomir Ilić (SPS), nisu željeli da kažu koliko iznose honorari za svakog pjevača pojedinačno. 

Jedino je saopšteno da će Seki Aleksić, za nastup u subotu, 31. avgusta, biti plaćeno 5.000 evra, što u dinarima iznosi oko 570.000. S obzirom na to da je prosječna zarada za jul u gradu iznosila 39.500 dinara, lako je izračunati da će ona, za dva sata pjevanja, zaraditi iznos za koji Požarevljani treba da rade 14 mjeseci. Šta više, na pitanje po kojim su kriterijumima birani muzički izvođači i da li je riječ o miljenicima stranaka požarevačke vladajuće koalicije SPS-SNS-URS, gradonačelnik je odgovorio da ih je izabrala jedna beogradska privatna agencija! 

- Pevače je angažovala agencija „Pistaćo", shodno njihovim slobodnim terminima. Ja, lično, bio sam za to da se angažuje Zdravko Čolić, ali to nije bilo izvodljivo, jer je on zauzet - objasnio je gradonačelnik. 

Istovremeno, na sajtu Agencije za privredne registre stoji podatak da je pomenuta agencija osnovana prije nepunih mjesec dana, 31. jula, te da ima samo jednog zaposlenog, izvjesnog Milana Pištanca.

Na kraju, Turistička organizacija Požarevca na svojoj internet-prezentaciji navodi da je poziv za dostavljanje ponuda za angažovanje pevača upućen samo agenciji „Pistaćo", što znači da drugi nisu ni mogli da učestvuju u nadmetanju. Jer, javnog poziva nije ni bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana