S. Koreja: Jednorozi zaista postoje!

Agencije
S. Koreja: Jednorozi zaista postoje!

Tako bar tvrde zvaničnici Sjeverne Koreje koji su krajem sedmice izdali još jedno nevjerovatno saopštenje u kojem navode da su naučnici iz te zemlje otkrili groblje jednoroga.

U nevjerovatnom saopštenju koje je prenijela korejska Centralna novinska agencija (KCNA) navodi se da je kralj Dongmieong uzdigao do vječne slave drevno korejsko kraljevstvo Kogurieo početkom prvog milenijuma, upravo jezdeći na ovim životinjama.

Groblje jednoroga otkriveno je u blizini jednog od hramova u Pjongjangu, glavnom gradu Sjeverne Koreje. Na ulazu je pronađena kamena ploča sa natpisom “Jazbina jednoroga”, ali više informacije o otkriću nije saopšteno.

Kao i brojna ranija otkrića, tako je vrh režima Sjeverne Koreje i ovo iskoristio ne bi li popularisao i opravdao svoj konzervativni režim. “Ovo otkriće pokazuje da je Pjongjang bio glavni grad drevne Koreje kao i kraljevstva Kogurieo”, izjavio je Jo Hui Sung, direktor Istorijskog instituta Nacionalne akademije nauka.

S obzirom na to kakve je vijesti u prošlosti objavljivala KCNA, i ovu vijest o jednorozima treba uzeti sa rezervom.

Među najzanimljivijima su svakako izvještaji o njihovim vođama. Primjera radi, “Dragi Vođa” Kim Džong II, koji je preminuo prije godinu dana, izmislio je hamburger, napisao više od hiljadu i petsto knjiga tokom tri godine studiranja i postigao rekordnih sedamnaest pogodaka kada je prvi put uzeo štap za golf u ruke, ili je tako bar njegovih 17 tjelohranitelja posjvedočilo novinarima KCNA.

I sadašnji vođa Kim Džong Un bilježi velike uspjehe, bar u izvještajima KCNA, pa je tako ovaj mladi prestolonasljednik svoju prvu tezu napisao iz vojne strategije kada je imao 16 godina. Osim toga, on spava samo tri ili četiri sata noću, često posti da bi mogao da uči, a nedavno je proglašen i “najseksepilnijim živim muškarcem” ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana