Pop zvijezda optužena da promoviše izbjeljivanje kože

Agencije
Pop zvijezda optužena da promoviše izbjeljivanje kože

Afrička pop zvijezda Densija optužena je da je lansiranjem svoje nove kreme za uklanjane fleka sa lica podstakla trend "izbjeljivanja" kože.

Nigerijska i kamerunska pop zvijezda je u intervjuu za "Ebony" izjavila da je krema namijenjena za uklanjanje tamnih mrlja sa kože, te da ona nije kriva ukoliko potrošači odluče da njome izbjeljuju cijelo tijelo.

Inače, izbjeljivanje kože je trend koji je već zabilježen u zapadnoj Africi a kritičari se brinu da ga pop pjevačica samo dodatno promoviše.

Štaviše, tamošnji mediji je u posljednje vrijeme kritikuju zato što je od 2011. godine boju svoje kože posvjetlela i za više nijansi pomoću sopstvene "Whitencious" kreme.

"Ljudima je potreban neko kome će vjerovati. Kada uporede moje slike prije i poslije oni vide da je proizvod efikasan. I pogodite šta? Žele da ga kupe", kaže Densija.

Ipak, Densija demantuje tvrdnje da glorifikuje i promoviše izbjeljivanje kože. U još jednom pokušaju da se opravda pjevačica je otkrila i ko su njene mušterije.

"Većina mojih mušterija su Afroamerikanci, ne Afrikanci, jer bijeli čovjek ne voli svijetle Afrikance. Oni su jednostavno crni", pomalo nejasno ističe.

Densija je na kraju priznala da se njena krema može koristiti za izbjeljivanje čitavog tijela, a ne samo fleka na koži. Međutim, nije joj jasno ko bi davao toliki novac za tako malecnu kremu i njome mazao čitavo tijelo - "Ne vjerujem baš da bi neko davao oko 60 dolara za malu kutijicu kreme ili 160 za veću kako bi mazao cijelo tijelo"

Kada su joj pomenuli rizike od izbjeljivanja kože kao što je rak, Denika je uzvratila - "Ali i vazduh koji dišemo izaziva rak. Sve na ovom svijetu izaziva rak"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana