Otvoren kafić u kome je sve besplatno... osim vremena

Tanjug
Otvoren kafić u kome je sve besplatno... osim vremena

U Londonu je počeo da radi prvi kafić u kome je sve besplatno, osim vremena koje tamo gosti provedu, a minut košta tri penija. Riječ je zapravo o ruskom lancu kafića "Ziferblat" koji je sad dobio svoj prvi objekat u Britaniji.

Naziv kafića je kovanica iz ruskog i njemačkog jezika i označava brojčanik sata.

Ideja je u tome da gosti kafića uzmu budilnik sa ormara kad uđu i podese vrijeme, a alarm će da se oglasi po njegovom isteku.

Ne postoji minimalno vrijeme koje gosti mogu da provedu u kafiću. Gostima su na raspolaganju kafa, razni napici, biskviti, voće, povrće, surfovanje po internetu, pa čak i to da sami u kuhinji pripreme sebi hranu ili skuvaju kafu.

Gosti mogu da odsviraju i poneku notu na klaviru, prenosi "Gardijan", a sat vremena sve onoga što kafić nudi košta funtu i 80 penija.

Vlasnik "Ziferblata" Ivan Mitin otvorio je 10 kafea u Rusiji u protekle dvije godine i sada želi da širom svijeta primjeni svoju ideju.

"Ljudi u Londonu su mnogo spremniji za ovaj koncept koji su odmah shvatili", kaže Mitin, podsjećajući da je u njegovim kafićima moguće da se gosti opuste kad operu sudove.

Ostaje da se vidi da li će se "primiti" ova ideja i da li je poželjno da uz vas stoji sat dok pijete kafu i opominje vas kad vrijeme istekne; za neke je to možda opuštanje, a za druge stres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana