Kaliniću prijete četiri godine zatvora

Agencije
Kaliniću prijete četiri godine zatvora

Osnovno javno tužilaštvo u Brusu podnijelo je bruskom sudu optužni prijedlog protiv beogradskog glumca i voditelja Milana Kalinića zbog osnovane sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Zamjenik tužioca Dragan Jovanović rekao je da je nakon sprovedenog medicinskog vještačenja povreda mađarskih državljana, zadobijenih u sudaru koji je 1. februara ove godine u bruskom selu Dupci skrivio Kalinić, Tužilaštvo odlučilo da podnese optužni prijedlog.

- Kaliniću preti maksimalna zatvorska kazna od četiri godine jer je ugrozio bezbednost javnog saobraćaja kada je dvoje mađarskih državljana, koji su nakon nesreće hospitalizovani u kruševačkoj bolnici, zadobilo teške telesne povrede - rekao je Jovanović i dodao da očekuje da sudski proces protiv Kalinića u Osnovnom sudu u Brusu počne vrlo brzo.

Kalinić je 1. februara u rizičnoj krivini u selu Dupci svojim “landroverom” prešao na suprotnu stranu kolovoza i tom prilikom se sudario sa “suzukijem” u kome je bilo troje mađarskih državljana.

Oni su kolima Hitne pomoći bruskog Doma zdravlja prebačeni u kruševačku bolnicu, gdje je njih dvoje zadržano na liječenju, a vozač “suzukija” je, zbog nedostatka jednog bubrega odranije, prebačen na liječenje u Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana