Goca daje 32.000 evra za Lenino školovanje

Agencije
Goca daje 32.000 evra za Lenino školovanje

Goca Tržan upisala je sedmogodišnju ćerku Lenu u privatnu osnovnu školu koja radi po čuvenom Montesori programu, koji je u Srbiji počeo da se primjenjuje 2011. godine, objavili su mediji u Srbiji.

 Pjevačica će za osam godina kćerkinog školovanja dati čak 32.000 evra. Iako je Goca bila protivnik privatnih obrazovnih ustanova, odlučila je da njeno dijete ipak od septembra krene upravo u školu koja nije državna.

- Lena je nedavno prošla brojna testiranja za upis u školu. Ustanova koju je Goca odabrala je verifikovana od Ministarstva prosvete i sporta i programski sadržaj je isti kao i za sve ostale škole. Pevačica će od prvog do četvrtog razreda godišnje plaćati po 3.500 evra, a od petog do osmog 4.500 evra. Svako dete ima pravo na školski prevoz od kuće, a u odeljenju bude po 15 učenika. Deca uče dva strana jezika - kaže  izvor blizak pjevačici i dodaje da Goca bivšeg supruga Ivana Marinkovića nije pitala za mišljenje pošto ona sama sve finansira. Prinčevi Vilijam i Hari svojevremeno su učili po programu Montesori. Pored njih, mnogo uticajnih ljudi svoje obrazovanje je steklo u ovakvim ustanovama, a neki od njih su Džordž Kluni, Žaklina Kenedi Onazis, Čelzi Klinton i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana