Djevojke iz izraelske vojske iz inata objavile nove golišave slike FOTO

Agencije
Djevojke iz izraelske vojske iz inata objavile nove golišave slike FOTO

Pripadnice izraelske vojske koje su disciplinski kažnjene zbog postavljanja svojih golišavih slika na Fejsbuku odlučile su se na taj korak iz inata jer su prethodne nedjelje već bile kažnjene zbog objavljivanja jedne fotografije sličnog sadržaja, piše “Njujork post”.

Izraelska vojska je potvrdila da su djevojke bile kažnjenje zbog prošlonedjeljnog ispada, ali zasad nije poznato da li će protiv njih ponovo biti pokrenut disciplinski postupak.  

Na društvenim medijima je objavljeno da se radi o djevojkama regrutovanim u bazi na jugu zemlje. Ovaj incident samo je najnoviji u nizu epizoda u kojima mlade Izraelke u vojsci privlače pažnju na sličan način. U izvještaju koji je izdala vojna pres služba ne otkrivaju se njihova imena, niti detalji o izrečenim kaznama. 

Nekoliko puta u posljednjih nekoliko godina, pripadnici izraelske vojske dobili su disciplinske mjere zbog postavljanja neprimjerenog sadržaja na društvene mreže. 

Prošle godine, direktor za društvene mreže u ministarstvu odbrane prozvan je “rasistom” zato što je na fejsbuk postavio svoju sliku, na kojoj mu je lice bilo pokriveno blatom, a potpis ispod slike glasio je “U Obaminom stilu”. 

Izraelski vojnik čiji je snimak kako izazovno igra ispred Palestinke kojoj su oči vezane postavljen na jutjub 2010. godine takođe je bio žestoko kritikovan.  

Incident se dogodio nakon otkrića fotografija iste godine na kojima je žena vojnik pozirala ispred palestinskih zatvorenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana