Ana Ramadanovski u policiji pričala o batinama

vesti-online
Ana Ramadanovski u policiji pričala o batinama

Skandal oko Adila Maksutovića (30), koji je u petak uveče prebio nevjenčanu suprugu Anu Ramadanovski, ćerku Džeja Ramadanovskog, ne jenjava. Iako je u saopštenju poslatom medijima tvrdio "da je sve laž i da neko pokušava da mu smesti aferu", ispostavilo se da je ipak brutalno pretukao nevjenčanu suprugu koja mu je prije manje od dva mejseca rodila sina Adriana.

 Ana je slikana ispred policijske stanice u Borči gdje je više od dva sata uz suze pričala inspektorima o batinama koje je dobila od Adila.

- Uhvatio me za kosu, udarao me i šutirao. Pala sam na pod. Čupao me je, vukao i udarao u stomak - pričala je Ana koja je od nasilnika pobjegla kod majke Nade koja živi u komšiluku, ostavivši dvomjesečnog sina kod oca.

Odatle je pozvala policiju, dala izjavu i potom se u pratnji policajaca vratila po dijete. Međutim, drama mlade žene nije se tu završila. Zbog bolova u stomaku sutradan je otišla u bolnicu u Višegradskoj gdje je utvrđeno da ima hematome po glavi i stomaku gdje je još vidljiva svježa rana od carskog reza nakon porođaja. Ljekari ginekološkog odjeljenja u bolnici potvrdili su da je Ana Ramadanovski zatražila ljekarsku pomoć u njihovoj ustanovi, da su ustanovljene povrede i hematomi po glavi i stomaku, ali da nije bilo potrebe da je zadrže na bolničkom liječenju.

- Sada sam dobro, neću da mu se vratim, ali neću ni da ga teretim - rekla je Ana Ramadanovski za beogradske medije.

Međutim, zakonska procedura je drugačija. Pjevač je pozvan u policiju da da izjavu i poslije toga u dogovoru sa Prvim osnovnim tužilaštvom biće donijeta odluka da li će protiv njega biti podnijeta krivična prijava. O cijelom slučaju svoje mišljenje imaju i stručnjaci.

- Adil nas je sve iznenadio. To što negira celu priču je logično - dugo je uživao na lovorika. On je mlad čovek koji je pokušao da ostvari svoje snove i kad je u tome uspeo ispostavilo se da je breme slave preteško. Bojim se da nije bio spreman za to. Rođenje deteta je atmosfera u kojoj dolazi do slabljenja potencijala ličnosti. Žene su posle porođaja napete, razdražljive, što je normalno, ali nažalost kod nas muškarci uglavnom nisu naučili kako da se nose s tim. Imaju tradicionalan mehanizam reagovanja - nasiljem. A nasilje je za svaku osudu - kaže psiholog dr Aleksandra Janković i dodaje:

- Nije mi se dopalo što je u mnogim emisijama Adil pričao da obožava sina, da je presrećan, da mnogo radi. Ako toliko radi, ako gostuje u toliko emisija kad uopšte ima vremena da bude uz ženu i dete? Ljubav i sreća se ne iskazuju samo pričom. Super je to što on priča po televiziji, ali gde je on tu kao roditelj? - zaključuje Aleksandra.

Nakon saopštenja koje je proslijedio medijima u ponedjeljak, Maksutović se više nije oglašavao, a i šta bi rekao. Osim što je brutalno prebio nevjenčanu suprugu, on je slagao i javnost.


Ne štitim muškarce, ali...

- Statistike kažu da je u 80 do 90 odsto nasilje muškaraca prema ženama. Ali, postoji i nasilje žena prema muškarcima, koje je verbalno unižavanje muškarca. Počinje pričom o prevarama, kreće svađa... Priroda je ženama dala verbalnu spretnost koju one vešto koriste, a muškarci potežu svoj argument - mišiće. Dao bih savet obema stranama - muškarci, budite jači u mentalnom nadmudrivanju, a vi, žene - zaustavite svoje jezike. Da se razumemo, ne štitim muškarce, ali bi žene morale da malo mudrije koriste svoju verbalnu nadmoć - kaže prof. dr Jovan Marić, psihijatar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana