Ana dobila RTRS na sudu

Agencije
Ana dobila RTRS na sudu

Nakon pet godina sudske borbe, pjevačica Ana Nikolić dobila je presudu u svoju korist, i to od Javnog servisa Srbije, koji je tužila još 2009. godine zbog krađe glasova na domaćem takmičenju na izboru za "Evrosong".

Kako pišu srpski mediji, Viši sud u Timočkoj odlučio je da RTS mora da isplati Ani cjelokupne troškove koje je imala oko organizacije i nastupa na pomenutom festivalu, jer je Nikolićeva dokazala da su se u polufinalu ogriješili o nju i nisu dobro izbrojali glasove žirija i publike poslate u njenu korist.

- Duže od pet godina trajalo je suđenje. Više od 20 svedoka je bilo saslušano. Od Aninog tadašnjeg menadžera Bude, preko PR, porodice i prijatelja. Sa druge strane, saslušani su i svedoci iz odbrane, ali očigledno nisu imali nikakve argumente kojima bi osporili Aninu tužbu. Zato je sud, nakon što je saslušao sve svedoke, odlučio da presudi u Aninu korist - govori dobro obaviješten izvor.

Kako dalje saznajemo, Javni servis je najavio žalbu na presudu, ali zbog štrajka advokata sudu još uvijek žalba nije dostavljena. Ana će od RTS-a inkasirati 20.000 evra, plus će nacionalna televizija morati da plati sudske troškove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana