Aca Lukas o Saši Mirkoviću: Pretio mi je da će mi uništiti karijeru i život!

Blic.rs
Aca Lukas o Saši Mirkoviću: Pretio mi je da će mi uništiti karijeru i život!

Pjevač tvrdi da je od bivšeg saradnika pozajmio 50.000 evra s obavezom da mu vrati 120.000 za dva mjeseca. On otkriva da mu Mirković sada preti i traži mu čak 300.000.

- Ja jesam ranije pravio mnogo gluposti, kockao sam se, zaduživao, ali sam te pare i vraćao i to sa ogromnom zelenaškom kamatom. Nikada nikoga nisam prevario. Jedini čovek kog sam oštetio u životu i koji je trpeo zbog mojih poroka jeste Aca Lukas. Nažalost i moja porodica. Nikome dinar ne dugujem, radim i redovno plaćam porez. Svi koji su sa mnom sarađivali imali su samo korist, i to oho-ho! Isto tako odgovorno tvrdim da ne postoji čovek koji je radio sa Mirkovićem i koji će reći da je on korektan. To je jedan prevarant - ovim rečima Aca Lukas počinje svoju priču ekskluzivno za Blic o sukobu sa bivšim menadžerom Sašom Mirkovićem.

Krajnje neuverljivo zvuči da ste dobili 50.000 evra, a potpisali da ste uzeli 250.000. Jeste li bili trezni?

- Znaš li ti kako se dobijaju pare na zajam?! Ne znaš! Ja sam ranijih godina dok sam se kockao mnogo takvih nepovoljnih ugovora potpisao, ali se uvek gledalo ono što je dogovoreno usmeno. Pa i najveći kriminalci imaju neki kodeks! Prosto nisam imao izbora, hitno mi je bio potreban novac, kupovao sam stan i to je bio poslednji dan kad mogu da platim, inače propada kapara. On mi je poturio neke menice koje sam tada prvi put video i ja sam ih potpisao jer mi je rekao da je to samo pro forme.

Vaši honorari su ogromni i mnogo radite. Kako to da niste imali 50.000 evra?

- Od pet koncerata u Areni, koje je Mirković organizovao, bio sam u minusu više od 100.000 evra. Od koncerta na „Marakani" bio sam u minusu 50.000 evra, a on je zaradio čak 200.000 od sponzora. Kada sam shvatio da me reketira, hteo sam da raskinem ugovor. On mi je rekao: "Ne može! U tom slučaju uzeću ti 300.000 evra. I dušu ću ti uzeti. I sve što imaš! Uništiću ti i karijeru, i život, i porodicu!"

O kojih sada 300.000 evra pričate?

- U robovlasničkom ugovoru koji sam potpisao 2010. godine, a da ga nisam ni pročitao jer mi je i za to rekao da je pro forme, piše da ukoliko raskinem saradnju sa njim, moram da platim 300.000 evra. Ali i ako on raskine ugovor sa mnom, opet moram da platim 300.000 evra! Podneo sam tužbu za ništavnost tog ugovora, čiju vam kopiju dajem a koji nije samo van zakona nego i van morala i svake ljudskosti. Ugovor je izvadio iz stola i pokazao mi ga tek kada sam hteo da prekinem saradnju. Šokirao sam se kada sam video šta piše u njemu, pa to ni retard ne bi potpisao! I godinama smo radili mimo ugovora. U životu sam sretao mnogo šljama i ološa, ali ovako nešto nisam nikada! On je sve to radio dok još nije postao narodni poslanik. Pitam se samo šta li će tek sada da radi kada ima vlast i moć. Ako u ovoj skupštini postoji samo još jedan takav, bolje nam je da se svi selimo iz zemlje.

Da li ga se plašite?

- Politikom se ne bavim i ne branim se ni od kakve političke opcije ili partije. Branim se od nekakvog menadžera Saše Mirkovića. Na kraju krajeva, i sam sam, i to prvi put u životu, pokazao da sam simpatizer neke partije, upravo SNS-a. Održao sam niz koncerata po trgovima širom Srbije i pevao sam isključivo iz srca i ličnog opredeljenja, verujući u to što oni rade. I danas u to verujem, ali to ne znači da ću pustiti bilo koga, pa ni Sašu Mirkovića, da mi na pravdi boga skače po kičmi i ugrožava moju egzistenciju, a time i egzistenciju moje dece. Nije se rodio taj koji će da mi udari na porodicu i pokuša da mi otme ono što nije njegovo. Ne pada mi na pamet da se pomaknem ni za pedalj, već ću da branim ono što mi je najsvetije. I po cenu života ako treba. Pa može taj da sedi ne u skupštinskoj klupi, nego na vrhu skupštine, i može da bude član vladajuće stranke ne Srbije, nego kosmosa. Ne dam se i ne savijam se jer sam u pravu.

 Mirković: Treba mu staratelj

- Za sve njegove neistine i uvrede zatražiću pravdu na sudu. Drugo, ne pozivam se na ljude iz politike, jer ovo je odnos između dva poslovna saradnika. Treće, svaku menicu i svaki ugovor je lično potpisao i novac uzeo svojim rukama. A ako misli da nema poslovnu sposobnost, treba da uzme staratelja. I nije pozajmio 250.000, nego 285.000 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana