Zlatni dani pop plavuše: Kim Vajld izdaje boks-set “Love Blonde: The Rak Years”

Branislav Predojević
Zlatni dani pop plavuše: Kim Vajld izdaje boks-set “Love Blonde: The Rak Years”

LONDON - Jedna od najpoznatijih pop diva 80-ih, britanska pjevačica Kim Vajld objaviće 4. februara raskošni boks-set sa četiri CD diska, koji pokrivaju njenu karijeru tokom rada u diskografskoj kući “Rak rekords”.

Set pod nazivom “Love Blonde: The Rak Years”, sadrži tri studijska albuma zajedno sa bonus diskom sa remiks verzijama najpoznatijih hitova. U okviru paketa nalaze se albumi “Kim Wilde” (1981), “Select” (1982) i “Catch as Catch Can” (1983), svaki remasterizovan i proširen bonus numerama, plus disk specijalnih disko mikseva.

Ovaj završni disk uključuje 10 remiksa, od kojih nijedan nije izdat u to vrijeme, a šest je potpuno novih za ovaj boks-set uključujući i numere “Water On Glass” i “Hous Of Salome”.

Raskošni paket prati karijeru britanske pjevačice iz doba najveće slave početkom osamdesetih kada je, nošena serijom singlova, postala jedna od najpopularnijih zvijezda tog vremena i seks simbol pop muzike. Prvi put Kim je doživjela uspjeh 1981. godine sa svojim debitantskim singlom “Kids in America”, koji je dostigao drugo mjesto u Velikoj Britaniji i otvorio Vajldovoj put da započne karijeru pop zvijezde upečatljivom kombinacijom elektro pop zvuka i raskošnog vokala na tragu pjevanja Dasti Springfild i Debi Hari.

U tom periodu pjesmu su joj pisali otac Marti i brat Riki Vajld, a sva tri albuma snimljena za “Rak” imali su odlične kritike  uz seriju hit singlova: “Cambodia” , “View from a Bridge”, “Love Blonde”, “Dancing in the Dark” i drugih hitova koji su obilježili osmu deceniju prošlog vijeka. Preciznije, između 1981. i 1996. godine imala je 25 singlova koji su se našli u top 50 britanske liste singlova, a i dalje drži rekord kao najtraženija britanska solo pjevačica 80-ih, ali se tokom tog perioda borila sa teretom slave, pritiscima diskografskih kuća i ličnim problemima što je izazvalo brojne zastoje u karijeri.

Novi set sadrži ukupno 50 numera, a svi CD-ovi dolaze u kutiji sa poklopcem koji se podiže, takođe svaki album u ovom pakovanju nalazi se u preklopnom omotu sa originalnim vinilnim ilustracijama. Boks-set dolazi sa knjižicom od 48 stranica sa novim tekstovima, koje je napisao stručnjak za karijeru Kim Vajld novinar i publicista Marsel Rijs.

Vrtlarstvo

Počevši od 1998. godine, dok je još uvijek bila aktivna u muzici, razvila je alternativnu karijeru vrtlara, koja je uključivala predstavljanje vrtlarskih emisija na Bi-Bi-Siju i Kanalu 4. Godine 2005. osvojila je zlatnu nagradu za svoju dvorišnu baštu na britanskoj izložbi cvijeća, organizovala brojne vrtlarske izložbe širom planete, te napisala nekoliko knjiga posvećenih svom hobiju, koji joj je po njenim riječima spasio mentalno zdravlje u jeku borbe sa pritiskom slave i uspjeha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Ko je Lara Tramp?
Ko je Lara Tramp?
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana