Zanimljivi preokreti u drugoj sezoni “Švindlera”: Tragajući za blagom otkrivaju sebe

G.S.
Zanimljivi preokreti u drugoj sezoni “Švindlera”: Tragajući za blagom otkrivaju sebe

Ljubitelji serija imaće priliku da na jesen uživaju u nastavku popularnih “Švindlera”, jer je u toku snimanje druge sezone. U preporođenu Palanku, koja tek što je zaboravila na priču o lozu i milionu dinara, stižu crna udovica, genijalni početnik i kralj švindlera, svako sa svojim ciljem.

U drugoj sezoni prepliću se nova i stara lica, a poneki će se prisjetiti davno zaboravljenih poznanstava.

Ono što će svima biti zajedničko jeste da će zajedno sa mještanima tonuti u neprovjerenu priču o velikom bogatstvu, izgubljenom negdje u Palanci, koje traži i najveća kriminalna organizacija Kraljevine. Scenario novih 12 epizoda napisao je Adam Ranđelović, po ideji koju je u prošlom serijalu postavio Đorđe Milosavljević, a režiju potpisuje Slobodanka Radun.

Izvršni producent i jedan od glavnih glumaca u seriji “Švindleri” Dejan Lutkić kazao je srpskim medijima da je pitanje šta će biti bolnije, krvavi okršaj koji se stuštio kao neminovnost ili neizbježno suočavanje likova sa samima sobom.

- Ima mnogo promena u odnosu na prvu sezonu. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja. Priča o lozu od milion dinara neće biti zaboravljena, ali će biti skrajnuta jer nova dešavanja izbijaju u prvi plan. Ima mnogo novih likova, a nekih starih više nema. Junak kojeg tumači Slaven Došlo biće na ozbiljnim švindlerskim iskušenjima - otkrio je Lutkić i dodao da im je ostalo još dva mjeseca snimanja.

Već od prvih epizoda serija je pobrala velike simpatije publike zahvaljujući nesvakidašnjoj priči, ambijentu i maestralnim ulogama Dragana Jovanovića, Aleksandra Đurice, Pavla Mensura, Vojina Ćetkovića, Filipa Hajdukovića, Gorice Popović i drugih.

U nastavku “Švindlera” Dejan Lutkić će se pojaviti ne kao Oton Muha, već pod pravim imenom svog lika, Koviljko Ignjatović, ali ni u drugačijim okolnostima neće odstupiti od “švindleraja”. Od novih junaka izdvaja se mistična, crnokosa Ana Begović, koju tumači Katarina Žutić, a glavni prevarant biće šarmantni, slatkorječivi pjesnik Aleksandar, kojeg igra Slaven Došlo.

Glumac Slaven Došlo je srpskim medijima kazao da je Aleksandar, u bjekstvu od starog života, završio u Palanci i pošto ne zna bolje, a švindleraj mu odlično ide, nastavio je sa sitnim prevarama kako bi mogao da živi.

- Tako dolazi u kontakt sa mnogo većim igračima koji ga uvlače u borbu koja od početka uopšte nije njegova. Aleksandar zapravo želi da nađe neki novi put, a očaranost jednom naizgled jednostavnom devojkom, potpuno drugačijom od njega, deluje mu obećavajuće i uliva mu nadu - rekao je Došlo i dodao da ne opravdava bilo kakvu vrstu prevare.

Istakao je da njegov junak Aleksandar u drugoj sezoni želi da se smiri jer shvata koliko ga je švindlerski način života koštao.

Slavena Došlu smo gledali u serijama “Vojna akademija”, “Biser Bojane” i “Komšije”.

- Zadovoljstvo je biti deo ovakvog projekta. Sviđa mi se što smo se vratili u vreme kada su ljudi umeli da iznesu misli na razumljiv način. Na tome moram da zahvalim Adamu Ranđeloviću, čiji scenario nije jednodimenzionalan, banalan i nemotivisan - kazao je Došlo.

Uloge

Nove žitelje Palanke tumačiće Nebojša Cile Ilić, Jovana Balašević, Andrej Šepetkovski, Igor Filipović, Lazar Tešić, Uroš Jakovljević, Vukašin Jovanović, Branko Janković, Anamarija Serda i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana