Voodo Mojo pobjednik Banjalučke gitarijade

Aleksandra Glišić
Voodo Mojo pobjednik Banjalučke gitarijade

Bend "Voodo Mojo" briljirao je na "Banjalučkoj gitarijadi" gdje je osvojio prvu nagradu žirija, što je samo još jedna stepenica više na putu uspjeha ovih mladih muzičara.

Druga nagrada žirija pripala je bendu "Multicultus", a treća sastavu "Bez rikverca". Publici se najviše dopalo ono što je pokazao bend "Genetski poremećaj", kome su i dodijelili nagradu.

"Gitarijada", održana u nedjelju uveče na tvrđavi Kastel, omogućila je mnogobrojnoj publici da uživa u kvalitetnom zvuku i nastupu banjalučkih muzičara mlađe generacije. 

Na sceni su se smjenjivali bendovi "Bez rikverca", "Crna Katarza", "Pajperov smijeh", "Genetski poremećaj", "Spidfrik", "Subversion", "Multicultus" i "Voodo Mojo". Svako na svoj način, oduševili su publiku i dokazali da Banjaluka ima još mnogo toga da pokaže na polju rok muzike.

Talasi pozitivne energije udruženi sa muzikom koja obećava pretvorili su ovogodišnju "Banjalučku gitarijadu" u oazu nota i zabave. Publika, u kojoj su bili ljudi različitih generacija, dokazala je da ne postoji starosna granica za đuskanje.    

O nagradama je odlučivao žiri koji su činili Željko Karalić, Lukijan Ivanović, Miro Janjanin, Tibor Tišma i Zoran Đurić.

Na oduševljenje Banjalučana, u revijalnom dijelu programa nastupili su pobjednici prošlogodišnje "Banjalučke gitarijade", bend "Logic System Disorder". Grupa "Crvena jabuka", uz čiju muziku su odrastale brojne generacije, bila je specijalni gost "Gitarijade". Uz najveće hitove ove grupe publika je ispratila "Gitarijadu" i bendove koji idu u nove muzičke pobjede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana