Više od 9.000 ljubitelja muzike uživalo uz Halida Bešlića u Banjaluci: "Romaniju" i "Miljacku" pjevale sve generacije

Milijana Latinović
Više od 9.000 ljubitelja muzike uživalo uz Halida Bešlića u Banjaluci: "Romaniju" i "Miljacku" pjevale sve generacije

BANjALUKA - Ljubitelji narodne muzike, koji su se u Banjaluku sjatili sa svih strana svijeta, uživali su u sjajnom koncertu Halida Bešlića koji je napravio noć za pamćenje, a bezvremenske hitove "Romanija" i "Miljacka" uglas su pjevale sve generacije.

Koncert u utorak veče, na kojem je bilo više od 9.000 posjetilaca, na tvrđavi Kastel otvorio je Banjalučanin Boris Režak pjesmom "Anđeo na ramenu".

Atmosferu u vreloj avgustovskoj večeri u gradu na Vrbasu do usijanja je doveo legendarni Halid Bešlić koji je nastup započeo pjesmom "Dvadesete", a potom su se nizali taktovi dobro poznatih hitova "Ja bez tebe ne mogu da živim", "Požuri", "Beograđanka, "Dijamanti", "Zlatne strune", "Lavanda", "Prvi poljubac" i mnogih drugih.  

Svaki stih publika u Banjaluci nagradila je gromoglasnim aplauzom. Posebno oduševljenje među publikom zavladalo je kada su počeli stihovi: "Hej samo da mi je hladne vode sa Romanije. Usne vrele moje dragane, to ne mogu da mi zabrane".

Uz legendu muzičke scene bivše Jugoslavije pjevale su i plesale sve generacije, a nisu bili rijetki ni oni koji su nekoliko časova prije početka koncerta stigli na Kastel i sa ogromnim uzbuđenjem čekali da čuju najljepše note svoje mladosti uz koje su se zaljubljivali i uz koje su, kako pričaju ostarili, ali sa osmijehom na licu i energijom na kojoj bi im pozavidjeli mnogo mlađi.

Skoro tri i po časa odlične zabave i melodija koje ispunjavaju srce i dušu nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Potvrđuju to i "priče" na društvenim mrežama koje su preplavljene fotografijama i video-snimcima sa koncerta. Na Kastelu je sve prštalo od pozitivne energije, a za kraj nezaboravnog druženja Halid je poručio "Hvala moja Banjaluko, živi i zdravi mi bili".

Koncert u Banjaluci organizovala je agencija "Travel 4 fun". Ovo je bio drugi Bešlićev koncert nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije virusa korona. Prošlog mjeseca popularni pjevač okupio je hiljade obožavalaca u Ljubuškom.

Sevdalinke

Halid Bešlić je tokom koncerta u Banjaluci otpjevao i splet dobro poznatih sevdalinki. Sa tvrđave su odjekivali stihovi "Zvijezda tjera mjeseca" i "Čudna jada od Mostara grada".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana