"Uspon Skajvokera" nije pokušaj popravke "Zvjezdanih ratova"

Agencije
"Uspon Skajvokera" nije pokušaj popravke "Zvjezdanih ratova"

Novi nastavak franšize "Zvjezdani ratovi", nadolazeći film "Uspon Skajvokera", biće prikazan 20. decembra, a sudeći po mišljenju mnogih kritičara, ali i obožavalaca, režiser Džefri Džejkob Abrams ovim dijelom pokušava da popravi brojne greške koje su se desile u epizodi "Posljednji džedaj".

Za režiju pomenutog nastavka, odnosno osme epizode, zadužen je bio Rijan Džonson.

No, sam Abrams nije saglasan s tim i naglasio je da neće trošiti vrijeme da "Usponom Skajvokera" popravi prošle greške.

- Nikada nisam pokušavao da popravim bilo šta. Da sam ja radio na osmoj epizodi, uradio bih mnogo toga drugačije, isto onako kako bi on uradio mnogo toga drugačije da je režirao sedmu epizodu - naveo je Abrams.

On je naglasio da je prilikom stvaranja i rada na ostalim projektima, kao što su televizijske serije kao što su "Westworld" i "Castle Rock" stvorio naviku da kreira likove kojima kasnije upravljaju drugi ljudi, koji režiraju.

- Ako ste voljni da napustite ono što ste stvorili i ako vjerujete da je u povjerljivim rukama, u isto vrijeme ste prihvatili i to da neke odluke koje budu napravljene neće biti iste kao odluke koje biste vi napravili. I ako se vratite u tu priču, morate da odate počast onome što je neko drugi uradio - dodao je Abrams.

Prvobitno nije planirano da Abrams režira devetu epizodu, ali se u priču vratio nakon što je Kolin Trevorov odstupio od rada na "Usponu Skajvokera".

Sam Džonson je ranije govorio da mu ne bi smetalo da je Abrams iskazao zamjerke za "Posljednjeg džedaja" te da je prilikom rada na filmu sam stvorio smanjena očekivanja što se priče tiče te da je htio da bude zabavljen, oduševljen stvaranjem filma.

Na produkciji filma "Uspon Skajvokera" rade Kejtlin Kenedi, Dž. Dž. Abrams i Mišel Rejvan, a glavne uloge glume Dejzi Rajli, Adam Drajver, Džon Bojega i Oskar Ajzak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana