Udruženje “Runda” izabralo najbolje izvođače u 2021.: “Buč Kesidi” bend godine

B. P.
Udruženje “Runda” izabralo najbolje izvođače u 2021.: “Buč Kesidi” bend godine

BEOGRAD - Regionalno udruženje nezavisnih diskografa “Runda”, kao pobjednike svog konkursa za najbolje izdanje, pjesmu i izvođača, unutar članstva udruženja u protekloj godini odabralo je repera Marčela, bend “Buč Kesidi” i kantautorku “Bad Daughter”.

Za nagrade su u svim kategorijama nominovani 50 albuma, 83 pjesme te 54 izvođača. U izboru najboljih mogli su glasati svi članovi “Runde”, ali da bi se dobio objektivniji izbor, nisu mogli glasati za izdanja ili izvođače.

Uz njih je, sa istom namjerom što veće objektivnosti, u glasanje uključen i tim sastavljen od novinara i muzičkih profesionalaca, koji prate regionalnu muzičku scenu.

Pobjednike za nagradu u 2021. godine izabralo je ukupno 50 izdavača i profesionalaca iz muzičke industrije. Dunju Ercegović, koja nastupa pod pseudonimom “Bad Daughter”, ovo priznanje je u toj mjeri iskreno iznenadilo da je u svojoj izjavi dovela u pitanje stanje svijesti u trenutku glasanja onih koji su svojim glasovima odlučili da ova nagrada pripadne baš njoj.

Dunja je osvojila prvo mjesto sa albumom “Let Me Panic”, dok su iza nje ostali beogradski bend “Koikoi”, sa prvencem “Pozivi u stranu” i Marčelo i album “Nojeva varka”. Marko Šelić Marčelo, koji je pobijedio u izboru za najbolju pjesmu sa singlom “JBG”, zahvalio je saradnicima kako na ovom singlu, tako i cijelom albumu “Nojeva varka”, a nagradu je posvetio najmlađoj učesnici Luni, koja recituje uvodne stihove ove pjesme, koji su po njegovim riječima najvažniji i najbolniji dio ovog teksta.

U kategoriji najboljeg izvođača očekivano je trijumfovao beogradski tandem “Buč Kesidi” ostavljajući Marčela i Dunju Ercegović na drugom i trećem mjestu. Ultrapopularni sastav izrazio je nadu da će im i ova godina biti u najmanju ruku koncertno plodna kao prethodna, a u izjavi je ovaj duo nagovijestio i da vrijedno radi na novom materijalu.

- Iako je bilo zamišljeno da se početkom godine održi dodjela nagrada uživo u Beogradu, zbog epidemiološke situacije događaj je otkazan, dok su nagrade bile uručene pobjednicima - saopštili su iz udruženja “Runda”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana