U svim filmovima o Džejmsu Bondu samo jedna stvar nije mijenjana FOTO

GS
U svim filmovima o Džejmsu Bondu samo jedna stvar nije mijenjana FOTO

U filmovima o tajnom agentu 007, Džejmsu Bondu, za 60 godina od kada su počeli da se prikazuju, mnogo toga se promijenilo, a jedina stvar koja je u svakom filmu ista je kancelarija Majlsa Meservija, nazvanog “M”.

Sledeće godine obilježiće se 60 godina od prvog filma o Džejmsu Bondu. Davne 1962. godine snimljen je “Dr No”', prema istoimenoj noveli Ijana Fleminga, a poznatog agenta igrao je Šon Koneri.

Film je imao budžet od oko 1.000.000 američkih dolara (današnjih, što bi 8.700.000 američkih dolara). Zaradio je tačno 59 puta više od ulaznica za bioskop i producenti su shvatili da treba da snime nastavke.

Od tada do danas u ovoj ulozi smenjivale su se brojne glumačke zvijezde. Nakon Konerija igralo ga je još sedam glumaca: Dejvid Niven, Džordž Lazenbi, Rodžer Mur, Timoti Dalton, Pirs Brosnan i Danijel Kreg.

Od tada je snimljeno 27 filmova o Džejmsu Bondu, a najnoviji film “Nije vrijeme za umiranje” snimljen je sa budžetom od nevjerovatnih 250 miliona dolara. Ali, izračunalo se da bi od prikazivanja filma na raznim platformama zarada mogla da bude i do 600 miliona dolara.

U ovih 60 godina puno toga se mijenjalo. Scenografija, efekti, ljepotice, glavni glumci, ali samo je jedno uvijek ostalo isto. Na Instagram profilu filma o agentu 007 objavljene su fotografije na kojima se vidi da je potpuno isti set koji predstavlja kancelariju Majlsa Meservija, zvanog “M”, glavnog šefa u sjedištu MI6.

Set je prvi put postavljen za film “Dr No” i od tada se nije mijenjao, pa su čak i tapacirana dvostruka vrata ostala ista. Tokom godina zamijenjeni su tek pojedini dotrajali komadi nameštaja, ali kancelarija će i u novom Džejms Bondu ostati ista, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana