“Tvoja pesma” bez EKV-a u imenu

G.S.
“Tvoja pesma” bez EKV-a u imenu

Kompanije “Maskom” i “Tin dram mjuzik” održaće konkurs “Tvoja pesma”, ali bez EKV-a u nazivu konkursa, saopšteno je iz “Maskoma”.

Kako navode, konkurs je raspisan isključivo kao znak podrške muzičarima, a kompanije su, poštujući privremenu mjeru suda, promijenile naziv konkursa, koji će biti nastavljen pod istim uslovima kako bi se svim umjetnicima omogućilo da iskažu svoje muzičko umijeće i javnosti predstave svoju autorsku numeru.

- Tačno je da je Privredni sud odredio privremenu meru kojim se zabranjuje kompanijama da u okviru svog konkursa “EKV: Tvoja pesma” koriste odrednicu EKV. Međutim, važno je napomenuti da se odluka odnosi na konkurse, takmičenja i kulturne manifestacije i da se, nasuprot tvrdnji iz saopštenja Zadužbine Milana Mladenovića, ni na koji način ne odnosi na generalno korišćenje ove oznake na poslovnoj dokumentaciji, internet sajtu ili u reklamama - poručuju iz “Maskoma”.
Iz ove izdavačke kuće naglašavaju da je istovremeno odbijen zahtjev da se kompanijama zabrani korišćenje oznake “Ekatarina Velika” i dodaju da tu činjenicu Zadužbina “očigledno svesno krije od javnosti, pokušavajući da manipuliše činjenicama”.

- “Maskom” i “Tin dram mjuzik” ostaju pri stavu da korišćenjem oznake EKV, u okviru konkursa koji ima čisto društveno korisni karakter, nije došlo do povrede bilo čijeg prava, te će svoju argumentaciju dodatno izneti i detaljno obrazložiti u postupku po žalbi koji sledi - navode iz “Maskoma”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana