Tviter na Konstraktine "sporne" fotografije stavio znak upozorenja

GS
Foto: Printskrin

Nakon što je Konstrakta, predstavnica Srbije na Eurosongu izazvala lavinu negativnih reakcija jer je pozirala ispred stolića u obliku latiničnog slova Z, ta objava je sad na Tviteru označena da sadrži "potencijalno osjetljiv sadržaj".

Naime, mnogi su zaključili da Konstrakta ovom objavom odobrava rusku agresiju na Ukrajinu jer Rusija latinično slovo Z koristi kao simbol raspoznavanja njene vojske.

Da bi neka objava postala označena kao neprimjeren sadržaj na Tviteru, potrebno je da platformi pristigne veliki broj prijava korisnika za objavu koju smatraju neprimjerenom.

Tviter tim potom odlučuje hoće li će staviti znak upozorenja na objavu, ili je čak u potpunosti obrisati, u skladu sa svojom medijskom politikom.

Radio-televizija Srbije objavila je saopštenje u kojem su odbacili takve tvrdnje.

"Stolovi na fotografiji se više od tri godine koriste za potrebe naših emisija, a u ovom slučaju su iskorišteni za samo jedno fotografisanje. Učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno je besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamjerno", napisali su iz RTS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana