“Truck and roll” festival održan u Kotor Varošu

Agencije
“Truck and roll” festival održan u Kotor Varošu

- Cilj ovogodišnjeg festivala je da privuče veliki broj mladih ljudi i da među njima promovišemo kvalitetnu muziku, razvijamo ideje mira, ljubavi i tolerancije.

Rekao je ovo o četvrtom kotorvaroškom festivalu “Truck and roll” jedan od organizatora i predsjednik Udruženja mladih “Heroj” Đorđe Bojić. Festival je tokom proteklog vikenda održan na gradskom trgu u Kotor Varošu, s namjerom da muzikom širi mir, ljubav i jača omladinski aktivizam.

Na festivalu su nastupila poznata muzička imena iz regiona, a najveću pažnju privukao je kantautor i reper iz Srbije Marko Šelić Marčelo.

Bojić je istakao da su kvalitetni izvođači napravili odličnu atmosferu i zabavu, te da su brojni Kotorvarošani i posjetioci iz susjednih opština pokazali da vole ovu vrstu muzike.

- U vremenu bujanja šunda na muzičkoj i kulturnoj sceni ovakvi događaji imaju ogroman značaj kako bi ponudili kvalitetnu alternativu - istakao je Bojić.

U okviru dnevnog programa festivala održana je i javna debata mladih sa Šelićem, na kojoj je bilo riječi o idejama mira, muzičkog i umjetničkog razvoja, saradnji mladih i značaju preuzimanja odgovornosti za kulturna, politička, ekonomska i druga važna pitanja.

Osim Marčela, na festivalu su nastupili “Napeti trio”, te banjalučki rok sastav “Fjužna pruga” i oktet sastavljen od dobro poznatih muzičara iz “Rok simfonije”.

- Veliki broj posjetilaca i odlična atmosfera pokazuju da je festival opravdao očekivanja nas muzičara, ali i organizatora, jer su uložili maksimum napora da ovo bude sjajna noć - kazao je Šelić.

Festival je organizovalo Udruženje mladih “Heroj” iz Kotor Varoša, u saradnji sa USAID-om, CRS-om i “PRO-Budućnost”, a održan je u okviru Kotorvaroškog kulturnog ljeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana