Til Lindeman uhapšen u Rusiji

GS
Foto: nezavisne.com

MOSKVA - Frontmen grupe Ramštajn Til Lindeman uhapšen je u svojoj hotelskoj sobi u Rusiji i odveden u policijsku stanicu na ispitivanje.

 

Lindemanov solo projekat trebalo je  da bude izveden na festivalu "Maklarin For Homeland" u Tveru u nedjelju, uprkos kovid ograničenjima za masovna okupljanja u Rusiji. Vjeruje se da je to bio razlog njegovog hapšenja.

Lindemanov menadžer, Anar Reiband, takođe se suočava sa optužbama, jer je u zemlju ušao kao turista. Međutim, vlasti vjeruju da je on organizator festivala i da bi mogao biti osuđen, i da se suoči s deportacijom i trajnom zabranom izlaska iz zemlje, prenose Nezavisne.

Lindeman ima zakazan još jedan nastup zakazan za 4. - 5. septembar na moskovskom festivalu Spasskaia Baschnja na Crvenom trgu.

Ramštajn i Rusija imaju zanimljivu istoriju. Obožavatelj benda osuđen je na zatvorsku kaznu zbog šerovanja njihovog kontroverznog muzičkog spota "Pussy". Nekoliko godina ranije, dva člana benda poljubila su se na bini u znak protesta zbog oštrih zakona o LGBT populaciji u zemlji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana