“The Boys” najpopularnija i najgledanija serija prema listi IMBD-a: Surovi svijet superheroja

G.S.
“The Boys” najpopularnija i najgledanija serija prema listi IMBD-a: Surovi svijet superheroja

Ova godina bila je turobna, neizvjesna za čitav svijet, uticala je na sve sfere života i djelovanja ljudi, a samim tim na umjetnost i kulturu te način njihove konzumacije, koji je ograničen, promijenjen i prilagođen.

Veći dio godine bioskopi širom svijeta nisu radili, brojne premijere su otkazane ili pomjerene, a u razmatranju su i potpuna prebacivanja filmova u onlajn emitovanje, ali serije su, na neki način, doživjele procvat, a o popularnosti pojedinih ostvarenja tokom godine svjedoče brojne liste kojima je napravljen osvrt, a među njima je i lista IMBD-a.

Na listi ovog portala objedinjeno je deset serija koje su obilježile ovu godinu po gledanosti, po pozitivnim kritikama i konstantnom zainteresovanošću publike.

- Ova godina bila je izuzetna za televiziju i striming servise, sa zaista jedinstvenim serijama, među kojima su “The Boys”, “The Queen’s Gambit”, “Tiger King” i druge te ih pretvorila u kulturne pokrete i poslala obožavaoce i profesionalce iz te oblasti direktno na IMBD, da detaljnije istraže o zvijezdama i tvorcima serija - rekao je jedan od urednika IMBD-a Kit Simanton.

Prva na listi gledanosti je američka superherojska serija “The Boys”, rađena po stripu Garta Enisa i Darika Robertsona, čiji tvorac je Erik Kripke. Serija na komičan, ironičan i ciničan način prikazuje svijet u kojem superheroji žive od svoje slave, a svaka pomoć koju pruže praćena je okom kamere. Svijet prikazan u seriji je surova korporacijska mašina iza koje se kriju junaci s posebnim moćima, spremni da prevare, ubiju, unište sve oko sebe, ne bi li sačuvali lice koje predstavljaju u javnosti. Nasuprot tog svijeta nalazi se grupa ljudi koji pokušavaju da spriječe njihova zlodjela, manipulacije i prevare te da, na svoj način, bar malo zaštite svijet.

Serija je premijerno prikazana 26. jula prošle godine, dok je druga sezona emitovana u septembru i oktobru.

“La Casa De Panel” je španska serija čije emitovanje je počelo 2017. godine, a ove godine je prikazan njen četvrti dio, odnosno drugo poglavlje druge sezone. Ova serija zauzela je drugo mjesto, dok je “Dark” na trećem.

Ova naučnofantastična serija emitovana je u tri sezone, a ove godine prikazana je posljednja, treća sezona. Radnja prati nekoliko porodica, spletenih u klupko vremena i prostora, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Tvorci serije su Baran bo Odar i Jantje Frise. “Dark” je prva njemačka serija u produkciji “Netfliksa”.

IMBD je objavio i liste najgledanijih rijaliti emisija, dokumentaraca i drugih ostvarenja koja su bila popularna ove godine.

 TOP 10

“The Boys”

“La Casa de Papel”

“Dark”

“Ozark”

“The Mandalorian”

“The Queen’s Gambit”

“The Umbrella Academy”

“Westworld”

“The Whitcher”

“The Crown”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana