The Black Keys najavili novi album "Dropout Boogie"

G.S.
Foto: ilustracija

AKRON- Bend The Black Keys, jedan od najpopularnijih rok bendova današnjice singlom "Wild Child", najavljuju 11. studijski album "Dropout Boogie". Album izlazi u maju, godinu dana nakon njihovog prethodnog studijskog izdanja "Delta Kream" i dvadeset godina nakon prvenca benda "The Big Come up".

Tandem Patrik Karni i Den Ojerbah, vraćaju se sa novim albumom, 13. maja, dan prije 20. godišnjice, početka studijske karijere pomenutim debi izdanjem. Novi album po riječima gitariste i pjevača Dena Ojerbaha je plod spontanih svirki u studiju.

-To je oduvijek bila ljepota stvari koju Pat i ja činimo zajedno. Nikada nismo morali da radimo na tome planirano. Kada god bismo se našli, samo bismo pravili muziku? Nismo znali šta ćemo snimiti, ali jednostavno bismo to uradili i zvučalo bi super. To je prirodna hemija koju Pat i ja imamo. Biti u bendu ovoliko je dokaz toga. Bio je to pravi poklon koji smo dobili - rekao je Ojerbah.

Na pomenutom prvom singlu "Wild Child", gostuju Greg Kartrajt iz benda Reigning Sound i Anđelo Petrađlia iz Kings Of Leon što je po Denovim riječima bilo sjajno iskustvo za sve učesnike.

-Život u Nešvilu i stvaranje ploča nam je obojici otvorio um za različita iskustva.Znao sam da bi Pat volio raditi sa ova dva momka, pa smo odlučili da pokušamo. Bilo je pakleno zabavno. Samo smo sjedeli za stolom sa akustičnim gitarama i unapred smislili pjesmu. Sjajna stvar kod Grega je to što želi pristupiti stihovima sa pričom na umu, gotovo da postoji zaplet unutar teksta-rekao je gitarista i producent.

Prethodni album benda,"Delta Kream" obrada bluz klasika, stigao je do pozicije broj 6. na Bilbord listi rok albuma a bend za ovu godinu najavljuje veliku turneju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana