Tejlor Svift albumom “Evermore” oduševila kritičare i obožavaoce: Note sjećanja i utješnog zagrljaja

G.S.
Tejlor Svift albumom “Evermore” oduševila kritičare i obožavaoce: Note sjećanja i utješnog zagrljaja

Nakon što je u julu, bez ikakve najave, objavila album “Folklore”, američka pjevačica Tejlor Svift prije nekoliko dana, takođe bez najave, objavila je album “Evermore”, te još jednom oduševila obožavaoce, ali i kritičare.

Sviftova je objasnila da, iako je već objavila kritički prihvaćen i hvaljen album u julu, ona i njeni muzički heroji, frontmen benda “The National”  Mat Berninger, te Aron Desner, Džak Antonof, Vilijam Boveri i Bon Ajver nisu mogli prestati da pišu pjesme.

- Osjećala sam se kao da stojimo na izlazu iz velike šume. Imali smo dvije opcije, da izađemo iz nje ili da se vratimo dublje i da nastavimo da istražujemo zvukove - rekla je Sviftova.

“Evermore” je, prema riječima obožavalaca, ali i muzičkih kritičara “Gardijana”, “Rolingstona” i “Njujork tajmsa”, uspio da odvuče Tejlor Svift dublje u rok alternativu i da je gotovo u potpunosti udalji od pop zvuka, po kojem je postala globalno poznata 2014. godine.

- “Evermore” je nastavio posao koji je “Folklore” započeo, pomjerajući Sviftovu od mejnstrim popa u neke više rok vode. Nježniji je, bez previše naglih prelaza u pjesmama - naznačeno je u kritici “Gardijana”.

Ovo nije prvi put da je Svift odlučila da promijeni žanrovsko usmjerenje svoje muzike. Zbog “izleta” u blagi kantri-pop, koji je imala 2012. godine svojim albumom “Red”, fanovi su godinama čekali da se Svift vrati životu u Nešvilu i da svoja sjećanja i osjećanja predstavi u novom vizuelnom i umjetničkom ruhu. No, umjesto toga, Svift albumom “Evermore” nastavlja da nudi note zagrljaja, utjehe i preispituje neka novija sjećanja, ali i posmatranja budućnosti.

- Ako je “Folklore” izgledao kao poznat zagrljaj, “Evermore” je kao sigurno rame za plakanje - izdvojeno je u kritici “Bazdifa”.

Na novom albumu, više nego ikada ranije, Sviftova se bavi i rodnom politikom iz ugla sopstvenih emocija, opisujući portret nesrećne žene u jednoj pjesmi ili vodeći svoje obožavaoce kroz nedavni razvod ljubavnog para u drugoj pjesmi.

Iako mijenja žanrove, ono što je kod Sviftove ostalo nepromijenjeno je pisanje tekstova, u kojima idealno stvara likove u pjesmama i pažljivo birajući riječi slušaocima prenosi onu emociju koju je namjeravala.

Standardno izdanje albuma “Evermore” obuhvata 15, a deluks izdanje 17 pjesama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana