Tamara Todevska o Evrosongu: “Alo, jeste li normalni!? Kažnjavate umjetnost zbog politike”

G.S.
Tamara Todevska o Evrosongu: “Alo, jeste li normalni!? Kažnjavate umjetnost zbog politike”

“Ne dopada vam se Sjeverna Makedonija. Krivite političare.”

Vasil Garvanlijev je predstavio Sjevernu Makedoniju na sinoćnom prvom polufinalu Evrovizije u Roterdamu. Pjevač nije uspio da se plasira u finale, a tim povodom oglasila se njegova koleginica i pjevačica Tamara Todevska, koja je ovu zemlju predstavljala 2019. godine. Ona je stala u odbranu svog kolege i navela je da je ogorčena zbog toga što pojedini kritikuju njegov nastup:

“Cijelu noć i jutro čitam komentare na Fejsbuku i Tviteru. Jedni su presrećni, drugi su ljuti što nismo prošli u finale. Alo bre! Stručni žiri iz Velike Britanije dao nam je 12 bodova. Znate li ko je Velika Britanija? Zemlja Bitlsa, Rolingstonsa, Led cepelina. A vi koji ne smijete da glasate za sjajnu pjesmu i još boljeg pevača.

Ne dopada vam se Sjeverna Makedonija. Krivite političare. Navodno ste kaznili Tamaru zato što je nastupila za Sjevernu Makedoniju. Da li ste normalni? Od sutra kaznite banke u Sjevernoj Makedoniji, nemojte podizati platu, kažnjavajte škole i nemojte slati djecu u školu, kažnjavajte kompanije u kojima radite i više nemojte ići na posao. Kažnjavate umjetnost zbog politike”, napisala je u storijima na Instagramu.

Pjevačica se osvrnula i na svoje učešće na Pjesmi Evrovizije 2019. kada je zbog greške u glasanju bijeloruskog žirija najprije objavljeno da je osvojila osmo mjesto, a zapravo je osvojila sedmo, što je naknadno objelodanjeno:

“Socijalne mreže su vam dale mogućnost oglašavanja, pa lupetate gluposti. Ne možete da mi oduzmete radost, ne možete da mi oduzmete sjećanje na veče sa prijateljima koji su se radovali svakom dobijenom poenu, ne mogu da zaboravim dvanaestice i desetke i tu radost, tu pozitivnu energiju, tu sreću”, bila je jasna pjevačica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana