Sve je spremno za najveće, jubilarno 10. izdanje Moondance Festivala

G.S.
Sve je spremno za najveće, jubilarno 10. izdanje Moondance Festivala

Čak 35 izvođača koje predvode Adriana Lopez, Ben Sims, Bloody Mary, Insolate nastupiće na dosad najbogatijem Moondance festivalu od ovoga četvrtka 27.7. do nedjelje 30.7.

 

Osim na tri glavne večeri u srednjovjekovnoj kuli Kamerlengo program će se odvijati i na dva party broda – Pirate Boat i Electric Boat koji će isploviti ispred kule u petak i subotu u 17.00, te na dj i produkcijskim radionicama koje su rezervisane od 19-21 u prizemlju Kule Kamerlengo u petak i subotu. Tradicionalnim afterom završiće 10. izdanje Moondance Festivala.  Ukrcavanje na brodove je sat vremena prije isplovljavanja, tj od 16.00.

Svi izvođači su maksimalno motivisani da daju sve od sebe jer su čuli sve najbolje o Moondanceu i njegovoj publici.

Ovogodišnje izdanje je dvostruko slavlje, 10 godina festivala i 30 godina rada Pero FullHouse osnivača festivala koji sprema poseban set za zatvaranje.

Tehnika u kuli je već smontirana i sve je spremno da za najveću techno poslasticu do sada.

Molimo sve posjetioce da potraže parking dalje od centra zbog velikih gužvi te da po mogućnosti dođu što ranije iz istog razloga.

Ulaznice se mogu kupiti online na entrio.hri njihovim poslovnicama te na dan ispred ukrcaja na brodove te ispred Kule Kamerlengo od 20.00.

 

Ben Sims – jedan od najboljih svjetskih techno dj-a predvodiće otvaranje 10. jubilarnog izdanja Moondance festivala u četvrtak 27.7.2023. 

Moondance festival za svoje 10. izdanje od četvrtka 27.7. do nedjelje 30.7.  priprema pravu poslasticu za sve technoljupce i one koji će to tek postati.  Najveći do sada, Moondance festival osim tri glavne večeri u kuli Kamerlengo priprema party brodove Pirate Boat i Electric Boat, radionice The Art of Djing i Produkcijske metode Algoraving with Mercury te After party za kraj. Ukupno 8 događanja na 4 lokacije s preko 30 stranih, regionalnih i lokalnih izvođača.

Prva večer rezervirana je za trosatni set jednog od ponajboljih svjetskih techno dja – Ben Simsa iz Londona koji je 2021 ponio titulu The Best of British – Underground Hero

Ben Sims, DJ-jevi iz Banjaluke ...

Uz njega će na uvodnoj večeri nastupiti Skeptik u b2b setu s Jan Kinčlom,  DJ Jock iz Splita, Vakat iz Podgorice, Mozer iz Zagreba, Beko iz Metkovića i Vazdaisti iz Viteza.

Drugo veče u kuli Kamerlengo posvećena je ženama u tehnu. U suradnju s HUSH! projektom  proslavljene djice Insolate, po prvi put na Moondanceu će nastupiti Adriana Lopez, kolumbijska čarobnica za koju je londonski Fabric izjavio da je jedna od najuticajnijih figura u tehnu čiji je doprinos u 20- godišnjoj karijeri nemjerljiv. Madalba iz Berlina treća je headliner druge večeri, Tresor  rezidentica i jedan od omiljenijih figura berlinskog noćnog života. Njima će teren pripremiti mlade snage čije vrijeme dolazi, premijerno na Moondancy, Ana RS iz Crne Gore, DJ April iz Banja Luke i splitska Mokosh.

Treća, završna večer rezevirana je za berlinski Tresor. Suradnja najboljeg techno kluba u povijesti i Moondance festivala ušla je u 5. godinu koja nam donosi najbolje od rezidentnih izvođača nenadmašne techno institucije. Gošća večeri je ikona berlinske techno scene Bloody Mary koju nije potrebno previše predstavljati. Veče će upotpuniti, sad već sigurno možemo reći, miljenici Moondance publike, Tresor i Moondance rezidenti The Analogue Cops – live i Hamdmade. Veče će otvoriti lokalni, trogirski talent Marko Vuletić koji će premijerno odraditi svoj nastup uživo. TAMAN crew iz Splita će nastaviti zagrijavati publiku, ovaj put u dvočlanoj postavi El Commando i Kommoda. Veče će zatvoriti Pero FullHousee slavljeničkim setom povodom 30 godina DJ karijere .

Pirate Boat i Electric Boat partiji s krstarenjima trogirskim arhipelagom rezervisani su za petak, 28.7. i subotu 29.7. od 17 – 21.

Za DJ kormilom će se izmjenjivati Mladen Tomić iz Banja Luke sa premijernim nastupom na Moondanceu, Forest People iz Prnjavora, zagrebački maestro Jan Kinčl, splitski talenti DJ Jock, Feta  i Marul, šibenski Edy C i trogirski domaćin Tome R. 

 Moondance workshop/ radionice će se održati u Gradskoj vjećnici u petak, 28.7. i subotu 29.7.  od 18.00 – 20.00. U petak će radionicu The Art Of DJ-ing voditi Jan Kinčl i Pero FulHouse dok će Lucretio iz The Analogye Cops u subotu na radionici Production Workshop predstaviti Algoraaving with Mercury.

Moondance vikendi tradicionalno završavaju sa legendarnim after partijima, pa će tako biti i ove godine kada će se za dostojan kraj pobrinuti Beko (Road projekt) iz Metkovića, solinski Coyya (Los Barbaros), Ivan Simonek iz Križevaca koji stoji iza projekta Reset, mlada splitska djica AS, mostarac Studa i domaći Marko Vuletić.                      

Festivalski program i lineup:

27.7.2023. četvrtak

21-06 – Kula Kamerlengo: otvorenje 10. Moondance festivala.

BEN SIMS / BEKO / DJ JOCK / JAN KINČL / MOZER / SKEPTIK / VAKAT / VAZDAISTI

28.7.2023. petak

17-21h Pirate Boat Party w/ EDY C / FETA / MARUL / TOME R                                               

19-21h Gradska vjećnica DJ workshop  w/  JAN KINČL / PERO FULLHOUSE          

21-06h – Kula Kamerlengo: HUSH! Predstavlja žene u  technu!

ADRIANA LOPEZ / INSOLATE / MADALBA / ANA RS / DJ APRIL / MOKOSH

29.7.2023. subota

17-21h Electric Boat Party w/ DJ JOCK / FOREST PEOPLE / JAN KINČL / MLADEN TOMIĆ

19-21h Gradska vjećnica Studio Production workshop Algoraving with Mercury   w/  LUCRETIO  (The Analogue Cops)    

21-06h – Kula Kamerlengo: MOONDANCE pres. TRESOR

BLOODY MARY / HANDMADE / THE ANALOGUE COPS / MARKO VULETIĆ / PERO FULLHOUSE / TAMAN CREW

 

30.7.2023. nedjelja

06-14h – Beach after party na tajnoj lokaciji

BEKO / COYYA / DJ AS / IVAN ŠIMONEK / MARKO VULETIĆ / STUDA

 

Moondance festival je u proteklih 9 izdanja stekao status kultnog techno festivala i postao obavezna stanica u kalendaru svakog pravog technoqupca. Dobitnik tri Ambasadora za najbolji festival, Moondance kombinuje sve najbolje od klasičnog techna do modernih strujanja, kulisu srednjovjekovne kule Kamerlngo, demokratske atmosfere i sigurne okoline, etabliranih svjetskih i regionalnih techno zvijezda, kao i mladih talenata na kojima scena ostaje. Svojim desetim izdanjem Moondance zaokružuje jednu eru kao predvodnik techno festivala u ovom dijelu Evrope i hrabro grabi u budućnost crpeći sve najbolje iz  proteklih izdanja.

Ulaznice i popusti

Ulaznice se mogu posebno kupiti za svaku festivalsko veče, kao i kombinacije četvrtka i petka, petka i subote ili sve tri noći te dva party broda, a za najizdržljivije izdan je i edžtreme pass sa svim događajima uključenim uz povoljniju cijenu. 

Ulzanice potražite u sustavu Enrtrio na ovom linku www.entrio.hr/en/event/10-moondance-festival-2023-13530

Ulaznice se takođe mogu kupiti na fizičkim prodajnim mjestima: www.entrio.hr/outlets   

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana