Stižu Ledi Tor i Blejd

Milanka Mitrić
Stižu Ledi Tor i Blejd

Los Anđeles - “Osvetnici: Kraj igre” je na tronu kao film s najvećom zaradom ikada, treća faza u “Marvelovom” filmskom univerzumu je tim filmom doživjela apsolutnu zaokruženost priče, a na radost svih obožavalaca stripova i filmova “Marvelovog” univerzuma, na pomolu je mnoštvo novih čudesa u vidu filmskih i serijskih adaptacija koje će nastati i svijet ugledati u naredne dvije godine.

Naime, na najvećoj svjetskoj konvenciji za ljubitelje stripa, “Komik-konu”, koji je održan u San Dijegu, ove godine je predstavljen plan četvrte faze “Marvelovog” univerzuma, u okviru koje će nastati nekoliko filmova i serija, a objavljeni su i neki noviteti što se glumačke ekipe tiče.

Najzapaženije vijesti su da će glumac Maheršala Ali biti novi lovac na vampire Blejd (u filmu koji će biti dio pete faze), a Natali Portman će nositi čekić Mjolnir, kao Ledi Tor, i repriziraće svoju ulogu Džejn Foster. Njen lik je stvorio čuveni Sten Li.

- Osjećam se prilično dobro. Uvijek sam malo zavidjela vlasniku čekića - navela je slavna glumica u svom obraćanju oduševljenoj publici pošto joj je režiser četvrtog nastavka filma “Tor: Ljubav i munje” Tajka Vaititi predao čekić.

Četvrti dio priče o nordijskom božanstvu Toru baziran je na stripovima Džejsona Erona, a film će premijerno biti prikazan 5. novembra 2021. godine. U glavnoj ulozi se vraća Kris Hemsvort, a pored njega glumiće i Tesa Tomson.

Uz ukupno pet najavljenih filmova, predstavljeni su i planovi za pet televizijskih serija koje bi trebalo da budu objavljene na platformi “Dizni +”.

Prvi projekat na redu je “Falkon i Zimski vojnik”, serija čija je radnja smještena u vremenu nakon posljednjeg dijela “Osvetnika”. Sebastijan Sten će ponovo glumiti Zimskog vojnika, a Entoni Meki Falkona. Seriju će režirati Kari Skogland, Derek Kolstad će biti scenarista, a serija će s emitovanjem početi na jesen sljedeće godine.

“Loki” je dugo najavljivana i već poznata serija, čije bi emitovanje trebalo da počne na proljeće 2021. godine. Tom Hidlston će se vratiti u glavnu ulogu, a radnja serije bi trebalo da posluži kao svojevrsni nastavak priče iz posljednjeg dijela “Osvetnika”, te da se veže za momenat kad on krade jedan kamen beskonačnosti i nestaje.

Proljeće 2021. godine će biti rezervisano i za seriju “WandaVision”, u kojoj će Elizabet Olsen glumiti svoju već poznatu ulogu Skerletne vještice (Vande), a Pol Betani Viziju. Serija će takođe biti vezana za posljednji dio “Osvetnika” i poslužiće kao uvod u film “Doktor Strejndž: Multiverzum ludila”, koji će biti objavljen u proljeće 2021. godine.

U film se vraća Benedikt Kamberbač kao Doktor Strejndž, a film će režirati Skot Derikson.

“Vječni” je film koji se pominje već neko vrijeme, najviše zbog toga što će Anđelina Džoli da se pojavi u glavnoj ulozi. U glumačkoj ekipi je i Salma Hajek.

- Radiću deset puta više jer mislim da je to nužno kad postaješ dio “Marvelovog” univerzuma i kada postaješ dio ove porodice. Znam šta svi moramo da radimo. Pročitali smo scenario, svi znamo kakvi nas zadaci očekuju i znamo da vi zaslužujete najbolje, zato ćemo naporno raditi - rekla je Anđelina Džoli, koja će se pojaviti u ulozi Tene.

Film će premijerno biti prikazan u novembru sljedeće godine.

Najavljen je i film o azijsko-američkom superheroju Šang-čiju, koga će glumiti kanadski glumac Simu Liju. Lik Šang-čija prvi put se pojavio u “Marvelovom” stripu prije skoro 50 godina.

Ono što je svakako jedan od najiščekivanijih projekata je i film “Crna udovica”, u kojem se pojavljuje Skarlet Johanson, kao svima dobro poznata Nataša Romanov. Publika je na “Komik-konu” imala priliku da vidi i prve kadrove filma, poslije mjesec dana snimanja u Budimpešti.

Serija “Šta ako? “ je još jedan projekat koji je u pripremi, a nastaje kao saradnja “Marvela” i “Diznija” i premijerno će biti prikazana na ljeto 2021. godine. Džefri Rajt je najavljen kao jedan od glumaca koji će utjeloviti glas jednog od likova u seriji, a brojni glumci već poznati u “Marvelovom” univerzumu daće glasove likovima koji su ih obilježili u brojnim “Marvelovim” ostvarenjima.

Posljednja u nizu je serija “Hawkeye”, čije će prikazivanje početi na jesen 2021. godine. Džeremi Rener će reprizirati svoju ulogu iz prethodnih “Marvelovih” filmova. Radnja neće biti fokusirana na njegov lik, a pojaviće se i Kejt Bišop kao nova Hawkeye, te dio mladih Osvetnika.

- Nismo vam pomenuli da pripremamo i drugi dio “Crnog pantera”. Nismo najavili ni da stižu “Čuvari galaksije 3”. Nismo imali vremena ni da razgovaramo o “Kapetanu Marvelu 2” i nisam imao vremena da vam pričam o “Fantastičnoj četvorci”, a nemam vremena da govorim ni o “Mutantima” - kazao je na predstavljanju predsjednik “Marvel”studija Kevin Fajgi.

Što se tiče dosadašnjih “Marvelovih” faza, prva je obuhvatila dva dijela “Ajronmena”, “Osvetnike”, “Nevjerovatnog Halka”, “Tora”, te film “Kapetan Amerika: Prvi osvetnik”. Drugu fazu su činili treći dio “Ajronmena”, “Tor: Svijet tame”, “Kapetan Amerika: Zimski vojnik”, “Čuvari galaksije”, Osvetnici: Vladavina Ultrona”, “Ant-Man”. Treća faza bila je sačinjena iz sljedećih ostvarenja: “Kapetan Amerika: Građanski rat”, “Doktor Strejndž”, “Čuvari galaksije 2”, “Spajdermen: Povratak kući”, “Tor: Ragnarok”, “Crni panter”, “Osvetnici: Rat beskonačnosti”, “Ant-Man ant the Wasp”, “Kapetanica Marvel” i “Osvetnici: Kraj igre”.

2020.

“Crna udovica”

“Vječni”

“Falkon i Zimski vojnik”

2021.

“WandaVision”

“Loki”

“Hawkeye”

“Šang-či”

“Doktor Strejndž: Multiverzum ludila”

“Šta ako”

“Tor: Ljubav i munje”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana