Stiže biografski film o legendarnom Elvisu Prisliju: Još jedna priča o kralju rokenrola

Ilijana Božić/agencije
Stiže biografski film o legendarnom Elvisu Prisliju: Još jedna priča o kralju rokenrola

BANjALUKA - Biografski film o Elvisu Prisliju stiže uskoro pred publiku, a režiser Baz Lurman je na svom “Tviter” profilu objavio prvi tizer najavivši njime dolazak ostvarenja koje prikazuje život legendarnog kralja rokenrola.

Lurman je režirao prema scenariju koji je napisao zajedno sa Semom Bromelom i Kregom Pirsom.

Naziv filma još nije poznat, a u medijima je objavljeno da Elvisa Prislija glumi Ostin Balter, međutim, na videu ne možemo da vidimo glumčevo lice.

Lurman je istakao da će gledaoci moći da uživaju u filmu od iduće godine, jer će premijera biti 24. juna 2022.

Objavljeni video počinje snimkom Elvisa kako stoji sam usred karnevala, dok mu iza leđa prilazi čovjek koji na glavi nosi kaubojski šešir. Nagađa se da je taj tajnoviti junak pukovnik Tom Parker, Elvisov dugogodišnji menadžer kojeg igra Tom Henks. On je viđen kako šeta iza scene u svojoj klasičnoj crnoj kožnoj jakni, dok na kraju vidimo kako hoda u bijelom Elvisovom kombinezonu.

Snimak sadrži Elvisov čuveni logo TCB - Taking Care of Business, što znači “Vodimo računa o poslu”, a što je bilo ime njegovog benda.

Pjevačeva supruga Prisila Prisli navodno je dizajnirala logo munje oko slova TCB, a pjevač je poklanjao ogrlice sa ovim privjeskom članovima svog užeg kruga “Memfis mafije”.

Video se završava potvrdom datuma objavljivanja neimenovanog biografskog filma.

Elvis Prisli je sa 18 godina napustio školu i počeo da radi kao portir u bioskopu, a zatim kao vozač kamiona. Prvu pjesmu snimio je kao rođendanski poklon majci, a prvu ploču objavio je 1954. godine. Njegov uzlet počinje sredinom pedesetih godina hitovima “That s All Right Mama” i “Heartbreak Hotel”, a najuspješniji je bio od 1960. do 1975. godine, kada je izdao 52 ploče. Za života ih je prodao oko 600 miliona primjeraka.

Filmsku karijeru počeo je 1956. godine filmom “Voli me nježno”. Za života je postao legenda oborivši sve rekorde, u dvadesetak godina rada objavio je 97 ploča, a na vrhovima top-lista bio je čak 966 sedmica.

Uloge

U filmu takođe igraju Olivija Dedžong kao Prisila Prisli, Dakre Montgomeri kao Stiv Binder, Luk Brejsi kao Džeri Šiling, menadžer talenata i član mafije iz Memfisa. Kodi Smit-Mekfi glumi legendu kantri muzike Džimija Rodžersa, Kelvin Harison Džunior bluz legendu B. B. Kinga, a Ričard Roksburg Elvisovog oca Vernona Prislija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana