Sting će dobiti najveće priznanje Akademije Ajvors

G.S.
Sting će dobiti najveće priznanje Akademije Ajvors

Muzička zvezda Sting biće nagrađen na ovogodišnjem Ajvorsu, godišnjoj dodjeli nagrada tekstopiscima i kompozitorima, stipendijom Akademije Ajvors, objavili su organizatori.

Ova nagrada je najveća čast koju britanska Akademija Ajvors dodjeljuje onima "koji su istinski preoblikovali i redefinisali umjetnost i zanat stvaranja muzike".

Sting, koji je već osvojio sedam nagrada Ajvor Novelo, uključujući i onu za životno djelo 2002, postaće 23. stipendista Akademije i pridružiti se Eltonu Džonu, Polu Makartniju, Kejt Buš i Endrjuu Lojdu Veberu.

Piter Gabrijel dobio je nagradu prošle godine.

"Od svih nagrada u svijetu muzike, Ajvors su za mene najprestižnije", rekao je Sting (71) u izjavi.

"Oduševljen sam i počašćen što mi je ponuđena ova stipendija Akademije i što ću se pridružiti ovoj izvanrednoj grupi kolega tekstopisaca i svima onima koji su bili pre nas" dodao je Sting.

Pisac i pjevač pjesme "Every Breath You Take ", koji je prodao više od 100 miliona albuma iz vremena s rok bendom The Police i kao solo umjetnik, biće nagrađen na ovogodišnjoj svečanosti dodjele nagrada 18. maja, saopštila je Akademija Ajvors.

Nazvane po velškom kompozitoru, glumcu i zabavljaču Ajvoru Novelu s početka 20. vijeka, nagrade Ajvor prvi put su dodeljene 1956. Ovogodišnji nominovani biće objavljeni u aprilu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana