Srpski rok bend "Koikoi" nominovan za nagradu "MME" VIDEO

B.P.
Srpski rok bend "Koikoi" nominovan za nagradu "MME" VIDEO

BEOGRAD-Jedan od najtalentovanijih novih bendova regionalne scene, beogradski indi-rok sastav "Koikoi" nominovan je za prestižnu nagradu "MME" (Music Moves Europe Awards).

Dobitnici ovog evropskog priznanja koje se svake godine dodjeljuje talentovanim umjetnicima, predstavnicima budućnosti muzičke industrije, prethodnih godina bili su danas megapopularne svjetske zvjezde – Rozalia, Dua Lipa i Stromi…

Ove godine "Koikoi" su za titulu nove nade evropske muzičke scene u konkurenciji sa četrnaest izvođača iz cijele Evrope, a ujedno su prvi bend iz Srbije nominovan za ovo priznanje! Nagrada će biti dodjeljena 19. januara 2023.  u holandskom gradu Groningenu, gdje će "Koikoi" nastupiti u okviru festivalskog programa.

-Pomisao da se nalazimo u selekciji ove nagrade ispunjava nas ekstazom i dubokom skromnošću. Naša radost je utoliko veća time što smo prvi bend iz Srbije koji započinje karijeru na ovim, recimo eks -ju prostorima. Daćemo sve od sebe da prikažemo svoju izuzetnu scenu u punom sjaju! Pre samo godinu I po dana spremali smo promociju prvog albuma, prvi spot, prvu turneju. Danas iza sebe imamo više od 50 koncerata u regionu i šire, mnogo novih prijatelja, nesalomivu podršku. Beskrajno smo vam zahvalni na tome -rekli su članovi benda.

Sastav "Koikoi", čine Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević i Ivan Pavlović Gizmo,  kreativci iz različitih djelova beogradske scene sa zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indi rok/pop zvuka.  Njihov debitantski album „Pozivi u stranu“ sa ukupno deset numera i singlovima „Ogledalo je zrcalo“, „Misisipi“ i „Krinolina“ pobrao je hvalospjeve kritike iz cijelog regiona, ali i simpatije publike i za rekordno vrijeme lansirao ih u sam vrh regionalne muzičke scene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana